Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Rakibin Hücumcularinin Kalecimize En Çok Yaklastigi Yer Penalti Noktasi Oldu'

Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Fatih Karagümrük maçinin ardindan yaptigi açiklamada, geçen hafta kazanilan Hatay maçiyla bu maçtaki hedefinde 3 puan oldugunu söyleyerek, “Rakibin hücumcularinin kalecimize en çok yaklastigi yer penalti noktasi oldu” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Istanbulspor, evinde karsilastigi Fatih Karagümrük’e 2-1’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Geçen hafta kazanilan Hatayspor maçinin ardindan bu maçta da hedefin kazanmak oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Korkmaz, “Mantiksal olarak 8-9 hafta önce düsmeyi kabul etmistik. Oynayacagimiz oyununda bununla alakasi olmayacagini söylemistik. Son haftalardaki maçlarin birçogunda basin oynadigimizi düsünüyoruz. Karagümrük’ün hücum oyuncularinin kalecimize en çok yaklastigi yer penalti noktasi oldu. Istanbulspor’un bos kaleye atamadigi 3 net pozisyonu var. 2’ye 4, 3’e 5 yakaladigimiz ancak sonlandiramadigimiz pozisyonlarimiz var. Ilk yedigimiz golü analiz etmeyecegim, oyuncularim kendileri analiz etsinler. Ondan sonra çok rahat bitecek bir maçi kaybettik. Baskan odaya geldi. Son 5 haftada zihinlerin temizlenmesini istedi. Siz dogruluk mesaji verin, dogru yapin zamanla bunlar ortaya çikar dedi.

Istanbulspor’un misyonunun ne oldugunu sahada ve disarida ortaya koydugumuzu düsünüyorum. Önemli olan bu degil, daha kuvvetli bir sekilde geri geliriz. Taç atisini vermek için rakibi bekleyen bir mantaliteye yapacak bir seyimiz yok. Pas yaparak çikamadik, ayni siddetli yapilan fauller bir tarafa rahat verilirken bir tarafa daha zor veriliyor” ifadelerini kullandi.

“Kalecimiz ilk penaltida oldugu gibi o penaltiyi da çikarsaydi bir penalti daha verilecekti”

Simon Deli’nin ilk yarida oyundan çikmak istemesinin verilen penalti karariyla alakali oldugunu aktaran Osman Zeki Korkmaz, “Deli, ilk penalti pozisyonunda bu pozisyona penalti veriliyorsa oyundan çikmak istedi. Kalecimiz ilk penaltida oldugu gibi o penaltiyi da çikarsaydi bir penalti daha verilecekti. Bu benim kendi düsüncem” diye sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA