La Liga'da El Clasico Heyecani Yasanacak

Ispanya La Liga’nin 32. haftasinda Real Madrid, yarin sahasinda Barcelona ile karsi karsiya gelecek. Ligde liderlik koltugunda oturan Madrid ekibi, müsabakadan galip ayrilmasi halinde rakibiyle puan farkini 11’e yükselterek sampiyonluk yolunda önemli bir adim atacak.

Ispanya La Liga’nin 32. haftasi ’El Clasico’ mücadelesine sahne olacak. Real Madrid ile Barcelona arasinda TSI 22.00’de Santiago Bernabeu’da oynanacak müsabakada hakem Cesar Soto Grado düdük çalacak. Ligde 78 puanla liderlik koltugunda oturan Real Madrid, 31 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi. Barcelona ise 31 haftada 21 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 maglubiyet yasadi ve topladigi 70 puanla zirve takibini sürdürüyor. Her iki takim da hafta içi UEFA Sampiyonlar Ligi çeyrek final rövans maçlarinda sahaya çikti. Katalan ekibi, Fransiz temsilcisi Paris Saint-Germain’e 4-1 kaybederek turnuvadan elenirken, Madrid ekibi ise Manchester City’i elemeyi basardi ve yari final biletini aldi. Madrid ekibinde forma giyen Arda Güler, bu sezon ligde sadece 5 maçta görev alirken, 1 golü bulunuyor. Milli futbolcu yarin süre almasi halinde El Clasico’da ilk kez sahaya çikacak.

El Clasico’da 257. maç

Real Madrid ile Barcelona, 26 Mart 1916’da ilk kez oynadiklari müsabakadan bugüne 256 kez karsilasti. Ezeli rekabette Madrid 104 kez sahadan galip ayrilirken, Barça 100 maçta kazanan taraf oldu. 52 karsilasma ise berabere sonuçlandi. Real Madrid, ezeli rakibine karsi Ispanya Kral Kupasi, La Liga ve Ispanya Süper Kupa’da sahadan galip ayrildi ve bu maçlarda 10 kez gol sevinci yasadi.

Ligde 188. randevu

Iki takim, La Liga’da bugüne kadar 187 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda Madrid 78 galibiyet elde ederken, Barcelona ise 74 kez rakibine üstünlük sagladi. Iki takim arasinda oynanan 35 müsabaka ise berberlikle sonuçlandi. Eflatun-beyazlilar bu maçlarda 301 gol atarken, Barça 299 gol buldu. Ligin ilk yarisinda Barcelona’nin sahasinda oynanan mücadeleyi konuk ekip Jude Bellingham’in golleriyle 2-1 kazandi.

En golcü ve en az gol yiyen takim Real Madrid

Ligde 25 maçlik yenilmezlik serisi yakalayan Real Madrid, 67 gol atarak ligin en golcü takim konumunda bulunuyor. Eflatun-beyazlilar 20 golle de ligin en az gol yiyen takimi. Deneyimli kaleci Courtois’nin bu sezon sakatligi nedeniyle forma giyemedigi takimda Kepa Arrizabalaga ve Andriy Lunin kaleyi korurken, Real 16 maçta kaleyi gole kapatmayi basardi.

Kaynak: İHA