Kerem Yavas Açiklamasi 'Beraberlik Hakkaniyetli Bir Sonuç Oldu'

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavas, 0-0 berabere kaldiklari Eyüpspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Maçin basindan sonuna kadar iki takimin da galibiyeti hak etmedigini düsünüyorum. Beraberlik hakkaniyetli bir sonuç oldu” dedi.

Süper Lig’e çikmayi garantileyen lider Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’in 31. hafta maçinda Boluspor’u agirladi. Golsüz beraberlikle sona eren mücadelenin ardindan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavas, basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Kerem Yavas, Ilk defa deneyimledigimiz, kolay olmadigini gördügümüz bir süreçten geçiyoruz. 5 hafta kala Süper Lig’i garantiledik. Sorumluluklarimiz var. Bunlardan bir tanesi performansimizi bundan sonraki maçlarda taçlandirmak. Biri de ligde devam eden mücadeleye saygi duymakti. Maça iyi hazirlandik. Boluspor, tek kelimeyle özetlenirse çok dengeli bir takim. Oyun içinde çok sivri özelliklerini görmedigimiz ama oyunun her anini dengeli oynayan bir takim. Sonuç olarak Boluspor’a iyi hazirlanarak kazanmak için çiktik. Maçin basindan sonuna kadar iki takimin da galibiyeti hak etmedigini düsünüyorum. Beraberlik hakkaniyetli bir sonuç oldu. Oyunu yönlendiren takim bizdik ama önceki maçlara nazaran özellikle gol yollarinda daha az efektif oynadik. Çok ciddi pozisyonlara giremedik ama tersine bakarsak çok ciddi pozisyonlar da vermedik. Boluspor da iyi mücadele etti. Onlara da kalan haftalarda basarilar diliyorum” seklinde konustu.



“Geçen hafta çikardigimizdan daha farkli bir kadro çikarmak zorundaydik ki yükler esit dagilimda olsun”

Sakatlik riskleri ve takim içindeki yük dagilimindan dolayi geçen haftadan farkli bir kadroyla çiktiklarini söyleyen Yavas, “Aslinda geçen maçta oynayan oyuncularimiz da bugün oynadi. Stoperimiz Metehan Baltaci bir sakatlik geçirdi ve sezonu kapadi gibi. Samu Saiz’de dünkü antrenmanda kas yirtigi olustu. O da büyük ihtimalle sezonu kapadi. Zaten bu iki oyuncudan yoksun geldik. Geçen hafta Caner Erkin de kart cezalisiydi bugün onu da kullandik. Kulübemizde de elimizden gelen bütün oyunculari bugün maç içinde degerlendirdik. Elimizde sezonu çok yorgun geçirmis oyuncular var. Fredy mesela yorgun bir tempodan geliyor, Afrika Kupasi da oynadi. Onu 2 maçtir kullanmiyoruz. Sakatlik risklerini de göz önünde bulundurarak kadrolar çikardik. Geçen hafta çikardigimizdan daha farkli bir kadro çikarmak zorundaydik ki yükler esit dagilimda olsun. Bizim için her oyuncumuz degerli. Sezon boyunca bütün oyuncularimizi kullandik. Boluspor’a basarilar dilerim” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA