Galatasaray Ile Pendikspor 2. Randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda yarin konuk edecegi Pendikspor ile ligde 2. kez mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Galatasaray yarin saat 19.00’da RAMS Park’ta Pendikspor ile karsilasacak. Ligde sari-kirmizililar 28 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 87 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar ise 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 maglubiyet sonucunda topladigi 30 puanla 19. sirada yer aliyor.

2. randevu

Galatasaray ile Pendikspor, bugüne kadar resmi maçlarda 1 kez karsi karsiya geldi. Ligin ilk yarisinda Pendik’in sahasinda oynanan müsabakayi sari-kirmizililar, Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech’in golleriyle 2-0’lik skorla kazandi.

Son 20 lig maçini kaybetmedi

Süper Lig’de sampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray oynadigi son 20 maçta rakiplerine kaybetmedi. Son olarak ligin ilk yarisinda Hatayspor’a yenilen sari-kirmizililar daha sonraki müsabakalarda 18 galibiyet, 2 beraberlik aldi. Aslan ayrica son 13 lig maçinda da 3 puan kazandi. Cimbom ligde en son deplasmanda Alanyaspor’u 4-0 maglup etti.

Evinde yenilmiyor

Süper Lig’de evinde en son geçtigimiz sezonun 2. haftasinda Giresunspor’a 1-0’lik skorla yenilen Galatasaray, bu maçin ardindan ligde evinde kaybetmedi. Sari-kirmizililar, geride kalan süreçte oynadigi 33 lig maçinda 31 galibiyet, 2 beraberlik aldi.

Aslan, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadigi 16 karsilasmada da 3 puan aldi ve bu alanda sahasinda puan kaybetmeyen tek takim olarak dikkat çekiyor.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon savunma performansiyla da öne çikiyor. Sari-kirmizililar oynadigi 32 karsilasmada kalesinde 20 gol gördü ve bu performansiyla da ligin en az gol yiyen takimi konumunda yer aliyor. Aslan ayrica bu müsabakalarin 17’sinde de kalesini gole kapadi.

Muslera rekorunu geçebilir

Galatasaray’in Uruguayli kalecisi Fernando Muslera, kendisine ait olan sari-kirmizililarda bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu geçtigimiz haftaki Alanyaspor maçiyla egale etti. Muslera, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika oynadigi 32 karsilasmanin 16’sinda kalesini gole kapatmisti. 37 yasindaki eldiven, Pendikspor karsisinda gol yemezse bu alanda kendi rekorunu kiracak.

Mauro Icardi’den son 4 maçta 5 gol

Galatasaray’in Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig’de son 4 haftada rakip fileleri 5 kez havalandirdi. Bu sezon ligde 28 maçta görev alan Icardi 19 kez gol sevinci yasadi. 31 yasindaki futbolcu, gol kralligi yarisinda 20 gollü Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko’nun ardindan ikinci sirada bulunuyor.

Galatasaray üst üste kazanma rekorunu tekrarlayabilir

Galatasaray, Pendikspor’u maglup etmesi durumunda kendisine ait Süper Lig’de üst üste kazanma rekorunu tekrarlayacak. Geçtigimiz sezon ligde art arda 14 karsilasmadan galip ayrilan sari-kirmizililarin serisi deplasmanda Konyaspor’a 2-1’lik skorla kaybetmesiyle sona ermisti.

6 futbolcu sari kart sinirinda

Galatasaray’da, Pendikspor mücadelesi öncesinde 6 futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Victor Nelsson, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sari kart sinirinda bulunuyor. Bu futbolcular sari kart görmesi durumunda 34. haftada deplasmandaki Adana Demirspor karsilasmasinda cezali duruma düsecek.

Direnç Tonusluoglu düdük çalacak

Galatasaray - Pendikspor karsilasmasini hakem Direnç Tonusluoglu yönetecek. Tonusluoglu’nun yardimciliklarini Ibrahim Çaglar Uyarcan ile Aleks Tascioglu yapacak. Maçin 4. hakemi ise Turgut Doman olacak.

Kaynak: İHA