Feyyaz Uçar Açiklamasi 'Teknik Direktör Arayisimizi 1-2 Hafta Içerisinde Baslatacagiz'

Besiktas Kulübü Futbol Sube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Serdar Topraktepe’nin seneye de teknik ekipte yer alacagini vurgulayarak, “Teknik direktör arayisimizi 1-2 hafta içerisinde baslatacagiz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Besiktas, sahasinda karsilastigi MKE Ankragücü’nü 2-0 maglup etti. Karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Besiktas Kulübü Futbol Sube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Bugün uzun süredir bekledigimiz, özlenen bir galibiyet aldik. Insallah Besiktas’imiz olarak bu performansa devam ederek galibiyet serileri yakalamak istiyoruz. Tabii hala eksikliklerimiz var. Tempomuz, karar verme, pas organizasyonu gibi durumlari daha iyi hale getirecegiz. Oyuncularimizin çabasi bizi çok mutlu etti. Bu galibiyeti de onlar adina taraftarlarimiza hediye ediyoruz” diye konustu.



“Serdar Topraktepe, seneye de teknik ekipte yer alacak”

Serdar Topraktepe’nin bu süreçte tecrübe kazandigini dile getiren Uçar, “Fernando Santos Hocamiza da tekrar tesekkür ediyoruz. Geldigi gibi beyefendi bir sekilde ayrildik kendisiyle. Serdar Hocamiz da onunla birlikte çalisma firsati yakaladi bu süreçte. Mutlaka ögrendigi bir seyler vardir. Fernando Santos’un en azindan Serdar Topraktepe’nin kariyerinde pozitif bir etkisi olacaktir. Bir haftada takimi çok fazla degistiremezsiniz. Biz takimin teknik ekibe bakis açisini daha güvenli hala getirmek istiyoruz. Yeni sezonda neler olacagini bilemeyiz. Hocamizla sezona devam edecegiz. Bu isler belli de olmaz. Besiktas’tan basari ölçüsünde her sey beklenir. Yeni sezonda Serdar Topraktepe en azindan teknik ekibin içerisinde olacagini biliyor, belki birinci belki de ikinci adam olarak. Biz tesislerde bunlari saglamaya çalistik. Oyuncular arasindaki iliskiler üzerine çabalarimiz oldu. Birbirlerine sarilmalari gerektigini söyledik. Bireysel görüsmeler yaptik. Hem Samet Hoca hem de ben ortami toparlamaya çalistik. Onun da etkili oldugunu düsünüyoruz” seklinde konustu.



“Teknik direktör arayisimizi 1-2 hafta içerisinde baslatacagiz”

Yeni teknik direktör arayislariyla ilgili de konusan Feyyaz Uçar, “Baskanimizin lafinin üzerine laf olmaz. Yüzde 50’ye 50 devam ediyoruz. Tabii arayislarimiz olacak ama su anda önceligimiz kupa da çikacagimiz maçlarimiz olacak. Hoca arayislarimiz oldugu dönemde ayni sorunlarla karsilastik. Sezon arasi olmasi, elimizdeki kadronun yetersizligi ve takima sezon basinda baslamak isteyen hocalardan dolayi beklenen cevaplari alamadik. Sag olsun Santos Hocamiz bu çagriya cevap vermisti. Ayni arayasimizi 1-2 hafta içerisinde baskanimiz nezdinde yeniden baslatacagiz. Teknik adamlar, iyi niyetli olarak göreve geldiklerinde gelecek sezon planlamasini yaparlar. Ama skorlar kötü gittiginde durum farkli oluyor. Biz de önümüzdeki sezona yeni bir hocayla baslayacagiz. Amacimiz Besiktas’in teknik taktik anlayisina uygun, rakip sahada baskili oynayan, yeteri kadar gol pozisyonu yakalayan, enerjik, tempolu, dinamik ve mücadeleci bir takim için hoca arayacagiz. Birçok hocanin adi geçiyor. Resmi olarak bir görüsmemiz olmadi. Ama görüsmeler kisa süre içerisinde baslayacak” açiklamalarinda bulundu.

“Ankaragücü, kupada hak ettigi yerde”

Türkiye Kupasi’nda çekismeli bir yari final eslesmesinin olacagini söyleyen Feyyaz Uçar, “Ankaragücü takimina saygi duyuyoruz. Degerli bir ekip. Yillardir rekabet içerisindeyiz. Türkiye Kupasi’nda hak ettikleri yerdeler. Bizim hedefimiz kupayi alabilmek. Her iki maç da zor olacak. Çünkü özellikle iç sahada oldukça agresif, son derece istekli ve arzulu oynayan bir Ankaragücü var. Iki ayakli eslemenin ilk maçini deplasmanda oynayacagimiz için oradan gol yemeden dönmeyi amaçlayacagiz. Ama kesinlikle kolay olmayacak. Bugün 2-0 yenik olmasina ragmen kendi oyununu oynamaya çalisan bir ekip vardi karsimizda. Güzel bir yari final eslesmesi olacagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Sakat oyuncularin durumu hakkinda

Takimdaki sakat oyuncular hakkinda bilgi veren Uçar, “Semih Kiliçsoy, Mert Günok, Omar Colley ve Arthur Masuaku’nun sakatliklari, yarinki rejenerasyon idmani sonrasi netlik kazanacak. Doktorlarimizin tavsiyesi üzerine belli olacak ama hepsinin de kupa maçlarinda oynamasini istiyoruz. Bugün alt yapimizdan bir oyuncu daha aldik. Fahri de kadrodaydi. Mustafa’yi da biraz oynattik. Besiktas, altyapiya çok önem veren bir camiadir. Biz oralardan geldik. Bu formayi uzun yillar terlettik. Insallah birçok gencimiz de bu sansi yakalayacak” dedi.

Maç kadrosundan çikartilan Umut Meras hakkinda da konusan Feyyaz Uçar, “Umut kardesimiz aslinda bugün 11’de baslayacakti. Hanimi hamile, dogum sancilari baslamis. Yavru kartal hala gelmedi. Hayirli bir haber bekliyoruz. Normal bir dogum olacak. O yüzden bizden ayri kaldi. Emrecan Terzi’ye de bugün ufak bir sakatligi olmasina ragmen sahada yerini alip takimdasligini gösterdigi için tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA