Dünya Yürüyüs Sampiyonasi'nin Basin Toplantisi Yapildi

Antalya’da yarin yapilacak Dünya Yürüyüs Sampiyonasi’nin basin toplantisi gerçeklestirildi.

Dünya Yürüyüs Sampiyonasi, yarin 52 ülkeden 431 sporcunun katilimiyla Antalya’da gerçeklestirilecek. Organizasyon öncesi Antalya Dokuma Park’ta basin toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Antalya Valisi Hulusi Sahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi (CEO) Jon Ridgeon, organizasyonun elçisi dünya ve olimpiyat sampiyonu Robert Korzeniowsk, milli atletler Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz ile diger ilgililer katildi.

Antalya’nin son dönemde çok sayida turizm ve spor organizasyonuna ev sahipligi yaptigini aktaran Antalya Valisi Hulusi Sahin, "Sporlarin atasi olan atletizm organizasyonunu yarin Antalya’mizda yapilacak. Hem Antalya hem de Türkiye için çok önemli bir organizasyon. Ev sahipligi için büyük bir memnuniyet ve onur duyuyoruz. Böyle önemli ve büyük bir organizasyonun Antalya’da yapilmasini karar veren Dünya Atletizm Birligine tesekkür ediyorum. Bu organizasyonu hayata geçiren, büyük emek veren Türkiye Atletizm Federasyonu Baskanimiz Fatih Çintimar ve ekibine de çok tesekkür ediyorum. Tüm hazirliklarimiz tamamlandi. Tüm Antalyalilari sampiyonaya davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Fatih Çintimar: "En büyük olimpiyat kotasi dagitan organizasyonu olacak"

Dünya Yürüyüs Sampiyonasi’nin olimpiyatlara en fazla kota veren organizasyon oldugunu aktaran Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar da, "Yürüyüs adina dünyada bir tarih yaziliyor. Bu tarihi dünya atletizmiyle birlikte Antalya’da yazacagiz. Bu organizasyonu bize veren ve destek olan dünya atletizm ailesine tesekkür ediyorum. Dünyanin bugüne kadar yapmis oldugu en büyük olimpiyat kotasi dagitan organizasyonu olacak. Bunun basinda olmaktan, bu ipi gögüslemekten son derece mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. Sporcularimiza basarilar diliyorum. Sporcularimiz umarim ülkemizde yaptigimiz bu organizasyonda madalyalarla bunu taçlandirir. 25 takimin 23’ü kota alacak. Takim olarak Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez’le yarisacagiz. Salih ve Meryem’in takim kotasi almasi bize üç kota kazandiracak. Bunun disinda 20 kilometre kadin ve erkeklerde de Mazlum Demir, Hayrettin Yildiz, Ayse Tekdal, Sahin Senoduncu ve Kader Dost sporcularimiz yarisacak. Burada da insallah kotalarini alarak olimpiyat yolunda ilerleyecekler. Hedefimiz buradan en az 5 kotayla ayrilabilmektir" diye konustu.



Ridgeon: "Yarin üst düzey bir yaris izleyecegiz"

WA Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, sampiyonaya destek veren Türkiye Atletizm Federasyonu’na tesekkür ederek, "Bu yil ekstra önemli çünkü bu yaris Paris 2024’e kota verecek. Ilk defa büyük bir sampiyonada MIX bayrak yarisini da görecegiz. Olimpiyata tanitimi da ilk defa buradan yapacagiz. Hepimiz bu yeni bransi görmek için sabirsizlaniyoruz. Dünyanin en basarili yürüyüsçülerini burada görecegiz. Geçen yil madalya kazanan 10 madalya sahibinin 9’u burada. Yarin üst düzey bir yaris izleyecegiz" dedi.

Organizasyonun elçisi dünya ve olimpiyat sampiyonu eski sporcu Robert Korzeniowsk ise, "Kariyerimi birakali 20 yil oldu. Atletizmin geldigi noktadan çok mutluyum. Yarin Paris 2024 için kota alacak sporculari izlemekten keyif alacagim" açiklamasinda bulundu.

Milli atlet Meryem Bekmez de, organizasyonun Antalya’da düzenlenecegi için mutlu oldugunu ifade ederek, "Ülkem adina tüm sporculara basarilar diliyorum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA