DPÜ'de Futbol, Basketbol Ve Voleybol Dallarinda 6 Farkli Turnuva Düzenlenecek

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde (DPÜ) 2023-2024 Akademik Yili’nin son 6 haftasinda futbol, basketbol ve voleybol dallarinda 6 farkli turnuva düzenlenecek.

DPÜ’nün sportif etkinliklerine öncülük eden Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligina bagli ögrenci topluluklarindan Iktisadi ve Idari Bilimler Toplulugu, düzenleyecegi futbol turnuvasiyla Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin 50. yilini kutlayacak. 19-20 Nisan tarihlerinde IIBF Futbol Sahalarinda düzenlenen etkinliklerde farkli bölümlerden ögrenciler, sampiyonluk mücadelesi verecek.

Yasayan Arapça Toplulugu da 19 Nisan’da basladigi haftalik etkinligiyle dönem sonuna kadar her cuma 21.00-22.30 saatleri arasinda “Sporumuz Futbol” isimli etkinligi gerçeklestirecek. Etkinlige Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin futbol sahalari ev sahipligi yapacak.

Nisan ayi tamamlanmadan baslayacak Voleybol Gençlik Turnuvasi, DPÜ’de yeni bir heyecani baslatacak. Matematik, Bilim ve Egitim Toplulugunun Fen Edebiyat Fakültesinin voleybol sahalarinda düzenleyecegi turnuvada ögrenciler arasinda zorlu ama bir o kadar da dostluk havasinda bir sampiyonluk mücadelesi yasanmasi bekleniyor.

Bahar yariyilinda spor faaliyetleri düzenleyecek bir baska birim ise Mühendislik Fakültesi olacak. Fakültenin bölümleri arasinda düzenlenecek futbol, basketbol ve voleybol turnuvalari, 6-10 Mayis tarihlerinde Mühendislik Fakültesinin spor alanlarinda gerçeklestirilecek.

Fakülteden yapilan açiklamada, basvurularin 26 Nisan’a kadar sürecegi ve her bölümden en fazla 1 kadin ve erkek takimi kurulabilecegi hatirlatildi.

Kaynak: İHA