Diyarbakir'a Hafta Sonu 1 Milyona Yakin Taraftar Gelmesi Bekleniyor

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Baskani Aziz Elaldi, “Emniyetin ve belediyenin verdigi bilgilerde hafta sonu Diyarbakir’a 1 milyona yakin kisi gelecek. Emniyetin rakami 600 bin, belediyenin rakami da 1 milyon insanin il disindan gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalimiza katilmak için gelecekler” dedi.

Basin mensuplariyla Kayapinar ilçesindeki Amedspor Seyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldi, Igdir maçi ile ilgili birçok sikinti yasadiklarini söyledi.

Elaldi, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kisilik oldugunu, ama emniyetin ve belediyenin verdigi bilgilerde hafta sonu Diyarbakir’a 1 milyona yakin kisinin gelecegi öngörüldügünü söyledi.



Emniyetin rakami 600 bin, belediyenin rakamina göre ise 1 milyon insan il disindan gelmesi beklendigini aktaran Elaldi, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalimiza katilmak için gelecekler. Bu gelen insanlarin çogu stadyuma girip o sampiyonluk maçini birebir yasamak istiyor. Bilet satislarimiz bitti. Iki gündür bundan dolayi da bir takim tatsizliklar olustu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla oldugu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklik oluyor. Taraftarlarimizdan, camiamizdan ve halkimizdan bu konuda anlayis bekliyoruz" dedi.

Il Spor Güvenlik Kurulu’nca yapilan toplantida alinan taraftar yasagina iliskin de konusan Elaldi, “Igdir’dan gelen arkadaslarimiz var. Biz onlarla beraber bu maçi izleyecegiz. Iskenderun’da yaptigimiz tribünü burada yapacagiz. Igdir’dan isteyen taraftar gelsin, biz onlari misafir edecegiz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA