Depremin Vurdugu Iskenderun'da Bilardo Turnuvasi Basladi

HATAY – Depremin vurdugu Hatay’in Iskenderun ilçesinde düzenlenecek ve 64 oyuncunun mücadele verecegi ‘Longoni Türkiye Pool Turnuvasi’ basladi.

Hatay’in Iskenderun ilçesi bilardo salonunda düzenlenecek ve 64 oyuncunun katildigi ‘Longoni Türkiye Pool Turnavasi’ basladi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden dolayi düzenlenemeyen turnuva, bu yil Iskenderun’da düzenlenecek. 64 oyuncunun katildigi turnuva, 2 yildir Türkiye’de düzenleniyor. Turnuvada rakiplerini yenen oyuncu, toplamda 110 bin TL para ödülü verilecek.

“Türkiye pool turunu 2 senedir Türkiye’de düzenliyoruz”

Longoni Türkiye pool turunun Türkiye’deki temsilcisi ve organizatörü olan 48 yasindaki Murat Teker, “Ben isletmeci ve milli takim oyuncusuyum. Longoni, Türkiye pool turunu 2 senedir Türkiye’de düzenliyoruz. Türkiye’nin ve yine yakin ülkelerdeki en iyi oyuncularin katildigi bir turnuva serisi, bu yilda 5 veya 6 etap yapiliyor. Bu etaplarda toplanan puanlarla, en iyi oyuncular yine özel ödüller kazaniyorlar” dedi.

“Amerikan bilardoyu en iyi sekilde temsil eden arkadaslarimiz bu turnuvada yarisacak”

Iskenderun’da düzenlenecek turnuvaya 64 oyuncunun katilacagini ifade eden Murat Teker, “Bu turnuvayi yapiyoruz. 64 oyuncumuz var. Türkiye’nin çesitli yerlerinden gelen ve çogu da milli takim görmüs üst düzey oyuncular pul bilardo veya Amerikan bilardoyu en iyi sekilde temsil eden arkadaslarimiz bu turnuvada yarisacak. Turnuvadaki ödülümüz yaklasik 110 bin TL civarinda olacak. Bu ödülleri kazanmak için canla basla mücadele ediyorlar. Ben de ayni zamanda bir oyuncuyum. Ben de tabii ki bu turnuvada mücadele ediyorum, 5 profesyonel masamiz var. 64 sporcumuz var ve ilk 16’ya giren sporcular, toplam ödülden kademeli bir sekilde faydalaniyorlar” seklinde konustu.

“Hedefimiz sampiyonluk olacak”

Bu turnuvada hedefi sampiyonluk olan 22 yasindaki Mustafa Anlar, “Geçen yil 6 Subatta deprem oldu. 8 Subatta düzenlenecek turnuva ertelendi. Bu yil düzenlendi.

Bizde katildik. Ev sahipligi ve her sey çok güzeldir. Hatay halki çok sicakkanli. Bu turnuvanin ilk etabi Hatay’da düzenlenecek. Ben son 8 yildir Kibris sampiyonu oldum. Hedefimiz sampiyonluk olacak” dedi.

“Bu turnuva, çok kaliteli bir organizasyon olacak”

Iskenderun’da düzenlenen turnuvanin çok kaliteli organizasyon olacagini dile getiren 42 yasindaki Sami Erdem Köylü, “Konya’da katiliyorum turnuvalara defalarca Türkiye sampiyonu olduk. Ben bilardoyu çok seviyorum. Türkiye’nin her yerinden oyuncular var. Turnuva, çok kaliteli bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA