Bülent Uygun Açiklamasi 'Hedefimiz Avrupa Kupalarina Katilmak'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takim olarak hedeflerinin Avrupa kupalarina katilmak oldugunu söyledi. Uygun, “UEFA Avrupa Ligi’ne katilabilme firsatini tekrar yakaladik. Kalan 6 maçtaki alacagimiz puanlar bizi UEFA Avrupa Kupasi’na götürecek. O yüzden evimizdeki bütün maçlari kazanarak Avrupa yolunda ilerlemek istiyoruz” dedi.

Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 33. hafta maçinda 22 Nisan Pazartesi günü sahasinda Fenerbahçe ile oynayacagi maçin hazirliklarina devam ediyor. Antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Teknik Direktör Bülent Uygun, hedeflerinin UEFA Avrupa Kupasi’na katilmak oldugunu söyledi.

Uygun, “Ligin boyutu kisaldi. Her sey daha da zorlasiyor. Özellikle her takimin maçi birbirinden zor geçiyor. Biz Sivasspor olarak basardiklarimiza baktigimizda gerçekten su ana kadar çok iyi bir ivme yakaladik ve çok güzel bir sekilde yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz olan UEFA Avrupa Kupasi’na katilabilme firsatini tekrar yakaladik. Kalan 6 maçtaki alacagimiz puanlar bizi UEFA Avrupa Kupasi’na götürecek. O yüzden de hayalimiz, istegimiz, arzumuz kalan bütün maçlari kazanarak Avrupa yolunda ilerlemek” dedi.



“Hakkaniyetli hakemler istiyoruz”

Bir basin mensubunun hakemler ile ilgili yöneltilen sorusuna Uygun, “Hakemlerin profesyonel olmasini Türkiye’de saglayan ve onlarin yari profesyonel olmasini söyleyen insanlardan bir tanesiyim. Onlarin gelismesi adina bütün projeleri hep anlattik. Bütün herkes ben de dahil olmak üzere herkes gördügünü çalan, hakkaniyetli hakemler istiyoruz. Hakem camiasi kendi onurunu kendi kurtaracak. Türkiye’de en çok elestirdigimiz televizyonlarda yerden yere vurulmus ama bununla beraber bizde dahil olmak üzere hakem camiasini suçluyoruz. Biz hakemler için ne yaptik? Hiçbir sey yapmadik. Diger taraftan kurumsal anlamda da VAR’da eskiden futbol oynamis futbolcu kardeslerim de VAR’da futbolu yorumlayabilmeli. Bunlarin hepsini bir entegre içerisinde harmanlayip adaletli, dürüst, gördügünü çalan bütün pozisyonlari dogru yorumlayan ve futbolun keyfini, futbolu artiracak hakem camiasina biz dahil olmak üzere herkes bekliyor. Bu maçta da gördügünü, dürüstçe iyi bir maç yönetmesini ve Türkiye’ye örnek olacak bütün maçlarda, bütün hakemlerin ayni performansini bekliyoruz” yanitini verdi.

Bir gazetecinin “Yabanci VAR hakemleri hakkinda neler düsünüyorsunuz?” sorusuna Uygun, sessiz kalarak yanit vermedi.

“Takim halinde haziriz”

Tüm taraftarlari Fenerbahçe maçina davet eden Uygun, “Sakatliklarimiz var. Azizbek sakat önümüzdeki Konya maçina yetisme ihtimali var. Onun disinda Hakan Aslan son haftaya ancak yetisebiliyor. Charisis’in de kart cezasi var. Onun disinda da herhangi bir sakatimiz su anda bulunmuyor. Takim halinde haziriz. Taraftarimiz da bugün bize sürpriz yapti geldi. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Bununla beraber eski sporcularimiz geldi, efsanelerimiz geldi. Yillarca bize hizmet etmis insanlarimiz geldi. Taraftarlarimizi maça bekliyoruz. Taraftarimizin tribünleri doldurmasini, bizle birlikte bu coskuyu yasamasini, seneye de daha güzel hedeflere birlikte kosmayi ümit ediyoruz. Onlardan rica ediyoruz hepsine tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Taraftarlardan moral ziyareti

Sivasspor’da taraftarlar antrenman öncesi takima ve teknik heyete sevgi gösterisinde bulundular. 1967 Sivasspor Kadin Taraftarlar Dernegi isbirligi ile kirmizi-beyazli takimin eski futbolculari, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri ve taraftarlar antrenman öncesi Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktör Bülent Uygun ve futbolcularla bir araya geldiler. Tesislerde bir süre kalan taraftarlar, daha sonra futbolcularla fotograf çektirdi. Fenerbahçe maçinda futbolculara basarilar dileyen taraftarlar, idman süresince takima tezahüratlarda bulundu.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’nde Teknik Direktör Bülent Uygun ve yardimcilari yönetiminde yapilan antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Isinma hareketleriyle baslayan antrenman denge çalismalariyla devam etti. Ardindan pas çalismalari yapan Yigidolar, son bölümde ise çift kale maç yapti. Sivasspor yarin yapacagi antrenmanla Fenerbahçe maçinin hazirliklarini tamamlayarak kulüp tesislerinde kampa girecek.

Kaynak: İHA