Abdullah Avci Açiklamasi 'Böyle Bir Deplasmanda Kazanmak Bizim Için Son Derece Degerliydi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Kayserispor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Oyunun basindan sonuna kadar hak ettigimiz, oyun üstünlügümüzün oldugu, geçen haftaki maçtan sonra böyle bir deplasmanda kazanmak bizim için son derece degerliydi" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Abdullah Avci, oyunun basindan sonuna kadar üstün olduklarini söyledi.

Lig üçüncülügü ve Türkiye Kupasi’ni kazanma hedeflerine gidebilmek için kenetlenmenin önemli oldugunu vurgulayan Avci, "Özellikle geçen hafta kendi evimizde Sivasspor maçinin ilk 45 dakikasini iyi oynadigimiz, girdigimiz pozisyonlarda karsiligini alamadigimiz, ikinci yarida da dalgali bir oyunla hak etmedigimiz bir maglubiyet aldik. Bu oyunun içinde var, zaman zaman bunlarla karsilasacagiz. Bugün buraya gelirken hem Kayserispor adina hem bizim adimiza kilit oyundaki çözüm noktalari çok degerliydi. Iki tane sey çok degerliydi. Bir tanesi topu ayaginda olan oyuncumuzun topla mesafe kat etmesi, ikincisi diger oyuncularin hareket halinde alan olusturmalariydi. Bugün oyunun basindan sonuna kadar özellikle bunu çok dogru uyguladik diye düsünüyorum. Bazen basit top kayiplari yaptik. Yaptigimiz kayiplarda pozisyon vermedik. Yedigimiz bir gol var. Ugurcan; bu ülkenin en degerli kalecilerinden, bu takima çok katki saglamis birisi. Zaman zaman elestiri olabilir ama bugün bir asist yapti, böyle bakalim. Oyunun basindan sonuna kadar hak ettigimiz, oyun üstünlügümüzün oldugu, geçen haftaki maçtan sonra böyle bir deplasmanda kazanmak bizim için son derece degerliydi. Pepe’nin dönüsü, Enis’in oynayip gol atmasi, ön tarafin takim savunmasina inanilmaz yardim etmesi. Üçüncülük ve kupayi kazanmak hedefimize gidebilmemiz için oyun son derece önemli. Bir önemli sey de kenetlenme. Trabzonspor camiasinin kenetlenme zamani. Bize destek verirlerse bu seneki ulasilabilir hedeflerimize en iyi sekilde hareket edecegimizi düsünüyorum" diye konustu.



"Takvim futbol takimi açisindan saglikli degil"

Maç takvimini de elestiren Avci, "Takvim hassasiyetimi zaman zaman bildiriyorum. Biliyorsunuz ocak ayinda bütün takimlar 8-9 tane müsabaka oynadi. Hem ara transfer var hem Afrika Kupasi var, Türkiye Kupasi çok yorucu ve yipratici geçti. Sonrasinda da geçen hafta itibariyla milli takim arasiyla beraber devam eden süreçte 26 günde 2 maç oynadik. Bir futbol takimi açisindan saglikli degil. Bundan sonraki süreçte herhalde mayisin 26’sina kadar herhalde haftada yine 3 maç oynayacagiz. Bu saglikli bir planlama degil. Gelecek sene itibariyla bunun daha iyi olmasini rica ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Özellikle son süreçte kupada kenetlenme zamani"

Trabzonspor taraftarini kupa maçinda tribüne davet eden Abdullah Avci konusmasini söyle tamamladi: "Taraftar bizim için çok degerli. Olumlu destek verdiklerinde bizi yukari çekiyorlar. Özellikle son süreçte kupada kenetlenme zamani. Bir parantez de onlar için. Onlarin bize vermis oldugu destekle çok basarili olmus bir ekip var. Çarsamba gününden itibaren taraftarimizi davet ediyorum, desteklerini de bize sonuna kadar vereceklerini düsünüyorum."

Kaynak: İHA