59. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu Basin Toplantisi Antalya'da Düzenlendi

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun basin toplantisi, Antalya’da gerçeklestirildi. Dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipligi yapacak organizasyonda 14 ülkeden 25 takim, 175 bisikletçi pedal çevirecek.

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan gerçeklestirilen Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu, 59. yilinda 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasinda düzenlenecek. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun basin toplantisi, Cumhurbaskanligi Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Antalya Valisi Hulusi Sahin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaskani Metin Cengiz katilimiyla Antalya’da gerçeklestirildi.

Lansmanda konusan Müftüoglu, “Biz uzun yillardir bu heyecani yasiyoruz. Bugün farkli bir heyecan var, Antalya’nin merkezinde bu TUR’u baslatiyoruz. Antalya 17 tane ulusal ve uluslararasi organizasyon ve dünya sampiyonasinda atletizm organizasyonuna imza atiyor. Antalya spor kentinde Vali’mize tesekkür ediyoruz. Bu kadim ve degerli sehirden basliyoruz. Dünyaya tanitilacak en iyi ülkeyiz ve bisiklet turuyla bu güzellikleri dünyaya tanitiyoruz” diye konustu.



“Ülkemizde bisikletin seyri degisiyor”

Türkiye’de artik bisikletin bir yasam biçimi oldugunu söyleyen Müftüoglu, “TUR bisiklet kültürünün tanitimin ve bisiklet kültürünün gelisiminde çok önemli bir organizasyon. 2008’den bu yana bisiklete binen insan sayisini istatistiksel olarak görüyoruz. 5-6 kisiyle baslayan yarislarimiz bin 500 - 2 bin kisiye ulasti. Bisiklet ulasim araci disinda bir yasam biçimi spor ve kültür haline geldi. Ülkemizde bisikletin seyri degisiyor. Dünyada birçok ülkede en çok madalya verilen spor dali bisiklet. Veledrom’da madalya alma hedefiyle yola çikiyoruz. Olimpiyata gitme hedefiyle basladigimiz yolda 2028 ve 2032’de Veledrom’da madalya almak istiyoruz. Ülkemize 4 tane Türk bisiklet takimimiz oldu. Bunlari medyayla beraber yaptik. Medya, bisikleti 59 yildir ülkemize sevdiriyor. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a TUR’u himayelerine aldigi için tesekkür ediyoruz. Veledromu ülkemize kazandirdik. Gençlik ve Spor Bakani’miz Osman Askin Bak’a tesekkür ediyoruz. Kendisinin talimatlariyla sporu herkese yayiyoruz. Valililerimize tesekkür ediyoruz. Tüm paydaslari ve güvenlik güçleriyle bize destek oluyorlar. Bundan sonra world tour hedefiyle yola devam ediyoruz. Bisiklet turizmi konusunda ülkemiz farkli bir noktaya geliyor. Bisiklet turizminden gelir saglamaya basladik. Kültür ve Turizm Bakani’miz Mehmet Nuri Ersoy’a, Turizm Gelistirme Ajansi’na, Saglik Bakanligi’miza, medya mensuplarina ve TUR’da emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.



Hulusi Sahin: “Antalya’da bu hafta sonu 17’nin üzerinde organizasyon yapiliyor”

Antalya Valisi Hulusi Sahin de Antalya’ya bisiklet yollarini ve rotalarini görmeye turistler gelmeye basladigini söyleyerek, “Hos geldiniz. Bugün Antalya’da bu hafta sonu 17’nin üzerinde organizasyon yapiyoruz. Dünya takimlar yürüyüs sampiyonasi. Türkiye’de yapilan organizasyon içerisinde ülkemize verilen en yüksek kota bu spora veriliyor. Yarin yarisacaklar. Ayrica 59.’su düzenlenen Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun da baslangicini ve ilk 2 etabini burada yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. 8 etapta Akdeniz, Ege ve Marmara’nin güzelliklerini tüm dünyaya canli yayinlarla duyuracagiz. Bisiklet amatör bir spor olmasinin yaninda bir doga aktivitesi. Türkiye’deki herkese bisiklet sporunu sevdirmede büyük rol oynadi. Sehirlerimizde bisiklet parkurlari artti. Su an Antalya’da bisiklet turizmi en önemli gelir dali. Turizm dostu otel sayisi da artiyor. Bu kis birçok bisiklet takimini agirladik. Yil boyunca Antalya’da birçok bisiklet etkinligi oluyor ve dünyaya Antalya’yi tanitiyor. Antalya’ya sadece bisiklet yollarini ve rotalarini görmeye turistler gelmeye basladi.

Antalya’nin tüm güzellikleriyle bulusacagiz. Herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Mehmet Tuncer: “Organizasyonumuz için is birliklerimizi sürdürüyoruz”

Cumhurbaskanligi Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer ise, “Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nu 59. kez organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Bisiklet hayatimizin her yerinde bulunuyor. Çevre olaylari, iklim degisikligi gibi konularda farkindalik olusturmak amaciyla bisiklet sporunun yer aliyor. 1966 yilindan itibaren Cumhurbaskanligi himayesi altinda düzenlenen Tour of Türkiye, tanitim açisindan çok önemli bir yere sahip. Vatandas, valilik ve belediyelerimizle organizasyonumuz için is birliklerimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu ülkemizin en büyük destek alan organizasyonlarindan biridir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in spora ve sporcuya verdigi degerin bir göstergesi olarak düzenlenmeye devam ediyor. Farkli ülkelerden bir araya gelen sporcular ayni amaç dogrultusunda bisiklet turumuz da yarisarak sporun insanligin evrensel dili oldugunu gösteriyor. TUR 2024’e katilan tüm bisikletçilere simdiden basarilar diliyorum” diye konustu.

Basak Koç ve Sarper Günsal’in sunumuyla gerçeklestirilen basin toplantisinin açilisi motivasyon filmiyle gerçeklestirildi.

TUR 2024’ün tanitim filmiyle devam eden toplantida Tour of Türkiye Yaris Direktörü Mutlu Erçevik, parkurlari tanitti. Sporcularin 8 gün boyunca kazanmak için mücadele edecegi kupanin tanitimi yapilarak hikayesi anlatildi. Lider formalarin ve takimlarin tanitimiyla devam eden toplanti, Artistik Bisiklet Dünya Sampiyonu Viola Brand ve Dünyaca Ünlü Bisikletçi Mark Cavendish’in sahneye davet edilmesiyle devam etti.

Toplantinin sonunda Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, Cumhurbaskanligi Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer’e, Antalya Valisi Hulusi Sahin’e ve Antalya Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu’na tesekkür plaketlerini takdim etti.

Kaynak: İHA