Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül Açiklamasi 'Sadece Önümüzdeki Maçlara Odakli Bir Sekilde Ilerliyoruz'

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, sahalarinda oynayacaklari Usakspor karsilasmasi öncesi yaptigi açiklamada, oyunun savunma yönünü hallettiklerini, simdi ise hücum yönünü gelistirdiklerini söyleyerek, "Sadece önümüzdeki maçlara odakli bir sekilde ilerliyoruz" dedi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta sampiyonluk mücadelesi veren ve lider Amedspor’un 1 puan gerisinde yer alan GMG Kastamonuspor, ligde en çok maglubiyet yasayan ve 5 puan toplayabilen Usakspor ile yarin evinde saat 15.00’te karsilasacak. Teknik Direktör Firat Gül ile çiktigi son 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve geçen hafta deplasmanda oynadigi Iskenderunspor müsabakasini farkli kazanarak rakiplerine gözdagi veren GMG Kastamonuspor, zirve takibini sürdürmek için Usakspor mücadelesine mutlak galibiyet parolasiyla çikacak. Mücadelede öncesi GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Oyunun savunma kismini hallettiklerini, simdi ise hücum yönünü gelistirdiklerinden bahseden Firat Gül, "Oyunun savunma tarafinda çok ciddi bir mesafe kaydettik. Bu maç skorlarina da yansimis durumda. Hücum tarafinin gelistirilmesi biraz daha zor, biraz daha organizasyon ve beceri isteyen bir is ve isin o tarafini da yavas yavas gelistiriyoruz. Tabii bunlari gelistirirken de ayni zamanda skor almamiz gereken bir süreçti. Hem skor alip hem bunlari gelistirmek biraz zordu ama çok çalisma, tekrar ve oyuncularin irade korumasiyla uzun mesafe kat ettik. Tabii ki bu maçlara da yansidigi için ayrica mutluluk verici bir durum" cümlelerine yer verdi.

Firat Gül: “Tek gündemimiz Usakspor maçi”

Öncelikli olarak Usakspor karsilasmasina odaklandiklarini söyleyen Gül, "Çarsamba günü Usakspor maçi var, Pazar günü ise Derincespor. Derince su an bizim gündemimizde yok. Su an tek gündemimiz Usakspor maçi. Usakspor, matematiksel anlamda küme düstü gibi görünüyor ama sonuç itibariyla 11 tane oyuncu ile oynayacagiz. Sartlar ne olursa olsun sonuçta kendini göstermeye çalisan genç oyunculardan kurulu bir takim. Bunun bizim açimizdan avantajlari ve dezavantajlari var. Biz her türlü duruma karsi hazirlikliyiz. Maça iyi hazirlandik, hazirlanmaya da devam ediyoruz. Hiçbir rakibimizi de küçümseme gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü karsimizda bir takim var ve bir sehri temsil ediyor. Onlar da kendilerine göre bir mücadele verecektir" diye konustu.



“Fikstür avantaji diye bir seyin oldugunu düsünmüyorum, kazanmamiz gereken 6 karsilasma daha var”

Rehavete kapilmadan ilk hedeflerinin oynayacaklarini bütün müsabakalari kazanmak oldugunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Ilk geldigim günden beri ayni seyi söylüyorum. Fikstür avantaji diye bir seyin oldugunu düsünmüyorum. Sadece önümüzdeki maça odakli bir sekilde ilerliyoruz. Bizim için su an tek gerçek Usak maçi. Bu maçtan 3 puan aldigimiz zaman, bizim 6 tane kazandigimiz maçin bir anlami var. Usak maçinda puan sikintisi yasarsak, o zaman 6 tane aldigimiz maçin bir anlami kalmiyor. Biz kesinlikle su asamada maç maç gidiyoruz. Bizim için su an tek gerçek Usakspor maçini kazanmak" seklinde konustu.



Emir Açikgöz: “Amedspor ile puan farkini kapatip liderligi geri almak istiyoruz”

Usakspor’un hafife alinacak bir takim olmadigini ve ellerinden geleni yaparak puan farkini kapatmak istediklerini dile getiren 20 yasindaki futbolcu Emir Açikgöz, “Takim olarak çok iyi gidiyoruz su anda. Yeni hocamiz ile çok güzel bir hava yakaladik. Üst üste galibiyetler aldik ve devam ediyoruz. Önümüzde Usakspor ile oynayacagimiz maç var. Usak, küme hattinda diye hafife alinacak bir takim degil. Dinç ve dinamik bir takimlar. Bizde iyi hazirlaniyoruz, rakibimizi hafife almiyoruz. Elimizden geleni yapip, Amedspor ile olan aradaki bir puani kapatmak istiyoruz. Bunu yaparak tekrar liderligi de geri almak istiyoruz. Moralimiz çok iyi, abilerim her zaman arkamizda, bizlere çok iyi destek veriyorlar. Takim olarak da iyiyiz. Hocalarimiz da bize çok deger veriyorlar. Bizleri el üstünde tutuyorlar. Geçen yil altyapidan as takima çiktim. Su anda her sey çok iyi, ben de süre aldikça bu firsati degerlendirmek ve daha da iyi olmak istiyorum. Süre almak için de elimizden geleni yapip, çalismalarimi sürdürüyorum. Ligin artik sonuna dogru geldik, insallah sampiyon olacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA