Costica Buceschi Açiklamasi 'Yarin Oynayacagimiz Maçin Önemi Bizim Için Çok Yüksek'

A Milli Kadin Hentbol Takimi Basantrenörü Costica Buceschi, “Yarin oynayacagimiz maçin önemi bizim için çok yüksek” dedi.

A Milli Kadin Hentbol Takimi, 2024 Avrupa Hentbol Sampiyonasi 6. Eleme Grubu’ndaki Karadag ve Sirbistan maçlarina hazirlaniyor. Milli takim, gruptaki besinci maçinda 3 Nisan Çarsamba günü saat 16.00’da Rize’de Karadag’i agirlayacak. Rize Yenisehir Spor Salonu’nda oynanacak karsilasma için hazirliklarini hiz kesmeden sürdürüyor. Antrenman öncesinde Rize Yenisehir Spor Salonu’nda agirlayacak A Milli Kadin Hentbol Takimi’nda basantrenör Costica Buceschi, takim kaptani Betül Yilmaz ve oyuncu Asli Iskit Çaliskan, basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

“Yarin oynayacagimiz maçin önemi bizim için çok yüksek”

Yenisehir Spor Salonu’ndan düzenlenen toplantida Costica Buceschi, grubun en zor maçina çikacaklarina vurgu yaparak, "Öncelikli olarak Karadag takiminin hangi takim oldugunu anlamamiz lazim. Yarin oynayacagimiz maçin önemi bizim için çok yüksek. Karadag, Avrupa Sampiyonasi’nda hiç müsabaka kaybetmedi. Son Avrupa Sampiyonasi’nda bronz madalya almis kuvvetli bir ekip. Bununla birlikte hazirliklarimiza basladik. Önümüzdeki maç oldukça önemli. Bu maçta puan almak bizim için oldukça önemli. Bu düsünce ile mücadeleye hazirlandik. Karadag kuvvetli defans yapan, bu nedenle az gol yiyen bir ekip. Ilk basta biz de kuvvetli defans kurmaliyiz. Hücumda anlik pozisyon ve oyunlarla gol bulmaliyiz. Iyi savunmasiz olmazsa basari elde etmeniz zor. Pozisyona göre iyi savunma yapmamiz lazim, hücum geçislerinde basa bas gol bulabiliriz" seklinde konustu.



“Karadag çok güçlü bir ekip”

Karadag takiminin çok güçlü oldugunu ifade eden A Milli Kadin Hentbol Takimi oyuncusu Asli Iskit Çaliskan, ise, "Karadag çok güçlü bir ekip. Önemli oyunculari var. Son Avrupa Sampiyonasi’nda Fransa’yi yenip madalya alan bir ekip. Biz de evimizde oynama avantajini sürdürmek istiyoruz. Seyircimize büyük bir is düsüyor. Burada Rize halkina sesleniyorum. Yarin bize destek versinler. Bizim çok ihtiyacimiz olacak. Onlar bizim itici gücümüz olacak. Yarin elimizden gelen her seyi yapacagiz. Hem güzel bir mücadele için hem de milli takimimiza destek vermek için" dedi.



“Yarin önemli bir maça çikacagiz”

A Milli Kadin Hentbol Takimi Kaptani Betül Yilmaz ise, "Yarin önemli bir maça çikacagiz. Bizim için gruptaki yerimizi belirleyecek bir maç olacak. Rakibimiz önemli ekip ama biz de giderek güçlenen bir ekibiz. Yarin var gücümüzle, seyirci destegine inaniyoruz. Taraftarimiza güveniyoruz. Onlarin destegi ile grupta yerimizi güçlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA