Boluspor - Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 28. haftasinda Boluspor sahasinda agirladigi Gençlerbirligi’ne 2-1’lik skorla maglup oldu. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, Boluspor’un kendinde çok emegi oldugunu belirterek, “Boluspor’un benim için degeri, paha biçilemez açikçasi. Çünkü en alt yas grubu, minik takimindan gelip de A Milli Takim’a kadar uzanmak kolay bir süreç degildi. Bu imkanlarin hepsini bana Boluspor Kulübü saglamis oldu. O yüzden bende emegi geçen tüm hocalarima özellikle de Sener Hocama rahmetli Çetin Erdogan Hocama, Muharrem Hocama tüm ben de emegi geçen hocalarima gerçekten sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Çünkü benim için çok özel bir andi ve buraya teknik direktör olarak geldim. Bu statta ilk antrenmanimi hatirliyorum. Gerçekten çok güzeldi. O yüzden Boluspor’un yeri benim için çok daha farkli bir yerde. Insallah hem Boluspor hem de biz Süper Lig’e çikan iki takim oluruz diye düsünüyorum. Oyun içinde degisik planlari olan bir rakibe karsi oynadik. Duran top organizasyonlarina önem veren, ki burada da çok gol atan bir takima karsi oynadik. Buna karsi ben de birkaç tane degisik oyunculari degisik düsündüm. Bunda da basarili olduk açikçasi. Oyun içinde planini degistiren bir rakibe karsi biz de hazirlikliydik. Bir B planimiz, C planimiz da vardi. Burada gelip Boluspor gibi güçlü bir takimi yenmek kolay degildi. Biz bunu basardik. Iyi bir ivme yakaladik. Haftalardir iyi oynuyoruz, kazaniyoruz. Iyi bir havamiz var. Süper Lig’i de sonuna kadar zorlayacagiz. Boluspor Kulübü’ne Süper Lig yolunda basarilar dilerim. Bizim de geliserek maç kazanarak devam edecegiz. Süper Lig yolunda, tesekkürler arkadaslar kolay sag olun” diye konustu.



"Bu kadar kolay kaybetmemiz gerekiyordu"

Play-off barajinin altina düstüklerini ve tekrardan barajin içerisine girmek istediklerini belirten Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak ise, “Maç iki takim açisindan da çok kritikti. Bizim açimizdan play-off’un içinde kalmak onlarin açisindan da yarisa dahil olmakti. Iki takimin maç öncesi amaci buydu. Oyun aslinda ilk yari itibariyla iki takim da çok baskin bir oyun oynamadi. Rakip orta sahayi kalabalik tutup biraz daha kontratak geçis hücumu oynama düsüncesiyle pozisyondaydi. Duruslari oydu. Bize çok oynamaya müsaade ettiler aslinda. Topu getirdik rakip kaleye kadar skoru yapamadik. Tabii sonra ikinci yari isler degisti. Rakip yari alanda oynarken bir geçis hücumundan bir gol yedik. Arkadan da bir taç atisindan ayri bir gol yedik. Kolay kaybettik. Bu kadar kolay kaybetmememiz gerekiyordu. Telafi etmenin yolunu arayacagiz. Kalan maçlarda bir türlü ne gerekiyorsa oyuncularimla beraber kazanmak için tekrar yarisa dahil olmak için su anda barajin altindayiz. Elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Gençlerbirligi’ni de tebrik ederim. Oyuncu kalitesi yüksek bir kadro” dedi.

Kaynak: İHA