Zeki Yavru Açiklamasi 'Adana Demirspor'u Yenip, Alt Siralardan Iyice Uzaklasmak Istiyoruz'

Samsunspor’un takim kaptanlarindan Zeki Yavru, Süper Lig’de oynayacaklari Adana Demirspor maçini kazanarak alt siralardan iyice uzaklasmak istediklerini söyledi.

Süper Lig’in bitimine 6 hafta kala küme düsme hattindan 7 puan uzakta bulunan Samsunspor, Adana Demirspor maçi hazirliklarini sürdürürken, takim kaptanlarindan Zeki Yavru, Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu. Yavru, takimin durumu, sezon sonu bitecek sözlesmesi ve kariyer hedefleriyle alakali önemli degerlendirmeler yapti.

“Adana Demirspor’u yenip, alt siralardan iyice uzaklasmak istiyoruz”

Alacaklari galibiyet ile küme düsme hattindan giderek uzaklasacaklarinin altini çizen takim kaptanlarindan Zeki Yavru, “Ligde son viraja giriyoruz. Kendi sahamizda Adana Demirspor’u yenip, alt siralardan iyice uzaklasmak istiyoruz. Bu maçi kazanirsak, bizim açimizdan çok büyük bir rahatlama olabilir. Yere daha saglam adimlarla basmak için çalisiyoruz. Taraftarimiz ile birlikte güzel bir atmosfer bizi bekliyor. Maçin sonucu da bizim açimizdan güzel olur diye umuyorum” dedi.



“Amacimiz, Süper Lig’de kalici takim haline gelmek”

Bu sene kümede kalma hedefini tutturup, Süper Lig’in kalici takimlarindan biri olmak istediklerini dile getiren tecrübeli oyunca, “Ilk günden beri söylüyorum. Yeni kurulan bir takimiz. Daha önceden de Samsunspor gibi yeni kurulan takimlarda bulundum. Süper Lig’e uzun süre sonra çikan takimlarda da bulundum. Bir seylerin oturmasi süreç aliyor. Samsunspor’da da bazi seylerin oturmasi zaman aldi. Içeride iyi bir birliktelik olustu. Gisdol hocanin gelmesinin de bizlere katkilari oldu. Su andaki konumumuza gelmemizde bu etmenlerin etkisi var. Amacimiz, bir an önce derin nefes alip, Süper Lig’de kalici takim haline gelmektir” diye konustu.



“Sözlesmem sezon sonu bitiyor, devam etmek isterlerse degerlendiririz”

Samsunspor’da mutlu oldugunu ve yeni sözlesme görüsmelerine, yönetim istedigi takdirde baslayabileceklerini ifade eden Yavru, “Samsunspor’da sözlesmem sezon sonu bitiyor. Bu forma ile basarili süreçler yasadim. Geçen yil sampiyonluk yasadim. Taraftarin ve camianin büyüklügünü görerek Samsun’a gelmistim. Hedeflerimizi geçen yil basardik. Bu sezon da kendi adima güzel geçiyor. Futbolda en tecrübeli dönemimdeyim. Sözlesmem sona erdigi için kulübümüzle bir görüsmemiz olacaktir. Onlarin tercihi dogrultusunda devam etmek isterlerse, masaya oturup, görüsüp, en iyi sekilde degerlendiririz. Samsunspor’da mutluyum. Taraftar ve camia ile güzel bir birlikteligimiz oldu. Iyi günümde de kötü günümde de bana sürekli destek oldular. Hiçbir zaman beni ve takimi yalniz birakmadilar. Samsun’da hem sahiplendim hem de sahiplenildim. O yüzden hakkimizda hayirlisi ne ise olsun. Ama burada ama baska yerde her zaman ekmegimizin pesindeyiz. Bunun için mücadele ediyoruz” seklinde konustu.



“Hocayla tartismadim, böyle seylerin gündeme gelmesi bizleri üzüyor”

Besiktas maçinda oyundan alindiktan sonra yasanan görüntülerin yanlis anlasildigina da deginen deneyimli defans oyuncusu Zeki Yavru, “Besiktas maçinda oyundan çikarken hocamiz Markus Gisdol ile aramizda bir konusma gerçeklesti. Ekrana yansiyan görüntüleri tartisma olarak aksettiler. Böyle bir tartisma yasanmadi. Hocamizin ilk geldigi günden beri en iyi diyalog kurdugu isimlerden biriyim. Ona en çok yardimci olan futbolculardanim. Kendisine ikinci yariya iyi basladigimizi söyledim. Hocamiz da daha atak oynamak istedigi için degisiklik yaptigini söyledi.

Sonuçta hocamizin tercihi de sonuç getirdi ve Besiktas’tan puan aldik. Bu puan hepimizin hanesine yazildi. Asla Samsunspor’da böyle bir tartismaya ne hocamiz izin verir ne de biz kaptanlar izin veririz. Samsunspor, kümede kalma yolunda kritik viraja girerken böyle seylerin gündeme gelmesi bizleri üzüyor. Biz kalan son 6 maça bakiyoruz. Insallah Samsunspor’u camiaya yakisir sekilde Süper Lig’de tutariz” ifadelerini kullandi.

Zeki Yavru, bu sezon Samsunspor formasi ile 24 maçta 1 gol 2 de asist yapma basarisi gösterirken, toplam bin 744 dakika sahada kaldi.

Kaynak: İHA