Türkiye Minikler Karate Sampiyonasi Gaziantep'te Basladi

Türkiye Minikler Karate Sampiyonasi Sahinbey Belediyesi’nin ev sahipliginde Gaziantep’te basladi.

Türkiye Minikler Karate Sampiyonasi, Türkiye genelinde 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakem ve federasyon görevlilerinin katilimiyla Gaziantep’te basladi.

Karatas Sahinbey Spor Salonu’nda Sahinbey Belediyesi’nin ev sahipliginde 19 Nisan’da baslayan ve 21 Nisan tarihine kadar devam edecek olan sampiyonada, ilk gün müsabakalari dikkat çekti. Düzenlenen sampiyonaya Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Karate Federasyonu Baskani Av. Dr. Aslan Abid Uguz’un yani sira federasyon yöneticileri ve protokol üyeleri de katildi.



“Çocuklarimiza okullarina devam ederken sporda da destek olalim”

Çocuklara okullarina devam ederken sporda da destek olunmasi gerektigini belirten Karate Federasyonu Baskani Av. Dr. Aslan Abid Uguz, Gaziantep’i biz kültür mirasi sehri, gastronomi sehri olarak biliyoruz ama burada oldugumuz 2 gün içerisinde çok degisik bir gözlem yapma firsati buldunuz. Öncelikle belediyecilik nasil yapilir, bir insanin hayatina nasil dokunur, bu hizmetler nasil yapilir, halka hizmet nasil yapilir bunlari Sahinbey Belediyesinde gördük. Ben sadece bu sampiyonaya destek olduklari için degil, böyle güzel bir ortami bize verdikleri için ve bu güzel hizmetleri Gaziantep’in disindan gelmis olmamiza ragmen bizlere hissettirdigi için kendisine tesekkür ediyorum. Çocuklarimiz bu sampiyonaya katildilar. Demek ki yesil kusaktalar en zor asamayi geçtiler. Çünkü sari kusaktan sonrasi çok önemlidir. Bundan sonra çocuklarimiza siz velilerimizin çok destek olmasi lazim. Bu çocuklarimiz sadece sporumuzun degil gelecegimizin de teminati. Bu çocuklarimizdan nasil 4 tane olimpiyat madalyali karate sporcusu çikardiysak belki onlarin yerine gelecekler. Bizim 4 olimpiyat madalyali sporcumuzun 1 tanesi mühendis, 3 tanesi ögretmen. Yani hem spor hem okul bir arada olabilir. Çocuklarimiza okullarina devam ederken sporda da destek olalim. Minik yavrularimizin heyecanina destegimizi devam ettirelim. Herkese katilimlari için tesekkür ediyorum” dedi.



“Gençlerimizi spora tesvik ediyoruz”

Yapilan spor salonlari ve yapilan projelerle genç ve çocuk yastaki tüm herkesi spora tesvik ettiklerini söyleyen Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Yarismaya katilan tüm gençlere basarilar diledi. Tahmazoglu, “Türkiye Minikler Karate Sampiyonasi’nin Gaziantep’te yapilmasindan dolayi basta Karate Federasyonu Baskanimiza, yönetim kurulu üyelerine emegi geçen herkese tesekkür ederim. Ayni zamanda Gaziantep bir Spor kenti ve çok sayida gencimiz var. Türkiye’deki en genç nüfusa sahip illerden ve ilçelerden biriyiz. Gençlerimizin egitimlerinin yani sira bir kültür sanat alaniyla ilgilenmeleri çocuklarimizin gelecegi açisindan çok önemli. Hem vücudu zinde tuttugu gibi hem disiplinli bir çalisma saglayip, gençlerimizin egitim hayatinda da, is hayatinda da her alaninda basarili olmayi saglayan bir unsur. Çocuklarini spora tesvik ettikleri için velilerimize tesekkür ediyorum. Içerisinde bulundugumuz Sahinbey Spor salonumuz, hemen 2 km ötede Sahinbey Akkent Spor Köyümüzü ve yaklasik 3- 4 km ötede Türkiye Geleneksel Sporlar Merkezi yaptik. Bu projelerle tüm gençlerimizi spora tesvik ediyoruz. Yarismaya katilan tüm gençlerimize tüm çocuklarimiza basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA