Rafting Egitim Kamplarina Samsun Ev Sahipligi Yapiyor

Türkiye Kano Federasyonu rafting sporunun gelistirilmesi için 9 ilde es zamanli olarak 15-23 Nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan ‘Rafting Bölgesel Egitim ve Gelisim Kamplari’na Samsun Büyüksehir Belediyesi ev sahipligi yapiyor.

Türkiye’de rafting spor organizasyonlarini düzenleyen ve özellikle gençleri rafting sporuyla tanistirarak bu sporu gelistirmeyi hedef edinen Türkiye Kano Federasyonu tarafindan düzenlenen ‘Rafting Bölgesel Egitim ve Gelisim Kamplari’ Samsun’da gerçeklestiriliyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde 15-23 Nisan tarihlerinde düzenlenen organizasyon kapsaminda 70 sporcuya egitim veriliyor. 9 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen egitim çalismasi Samsun’da Büyüksehir Belediyesi Su Sporlari Merkezi’nde yapiliyor.

“Türkiye’yi temsil edecek sporcular yetistiriliyor”

Genç sporculara egitim veren Rafting Antrenörü, Avrupa Sampiyonu Milli Sporcu Mert Alper Sari, “Türkiye Kano Federasyonumuz gençlerin rafting sporuyla tanismasi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetistirilmesi amaciyla açmis oldugu bu egitim seminerinde sporcu kardeslerimizin gelisim gösterdigi görmek gerçekten çok güzel. Özellikle sunu söyleyebilirim ülkemizin dört bir yani sularla çevrili ve bunu çok iyi degerlendirmeliyiz. Avrupa sahnesinde sehirleri ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edecek sporcularin çikmasi dogrultusunda federasyonumuzun yaptigi bu egitim seminerine genç kardeslerimizi bekliyoruz. 15 Nisan’da basladik ve 23 Nisan tarihine kadar Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin Su Sporlari Merkezi’ndeyiz, sadece gençleri degil tüm vatandaslarimizi bekliyoruz” dedi.



“Egitim programlarini çok önemsiyoruz”

Samsun Büyüksehir Belediye Spor Kulübü Kano Antrenörü Zafer Benli ise yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak su sporlarinda çok basarili isler yapiyoruz ve bunlardan birisi de bu egitim seminerinin burada gerçeklestirilmesidir. Kano ve dragon bot branslarinda sporcularimiz bulunuyor. Hem bu branslara hem de raftinge ilgilinin artmasi amaciyla böyle bir egitim seminerinin sehrimizde olmasini çok önemsiyoruz. Yaklasik 70 sporcu ve vatandasimiza burada egitimler verilmeye devam ediyor. 23 Nisan Sali günü sona erecek egitim seminerinde eminim ki rafting bransinda da basarili sporcular çikartacagiz.”

Kaynak: İHA