Kriket Türkiye Sampiyonasi Denizli'de Basliyor

Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Sampiyonasi 22-26 Nisan tarihleri arasinda Denizli’de yapilacak. Müsabakalari, Sirinköy ve Akvadi Spor Tesisleri’nde gerçeklesecek sampiyonada 8 ilden 13 takim mücadele edecek.



Kriket sporunda Denizli önemli bir organizasyona daha ev sahipligi yapacak. Geçtigimiz yil Kriket U19 ve Büyükler Türkiye Sampiyonasi’nda oldugu gibi bu yil da Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Sampiyonasi yine Denizli’de gerçeklesecek. 22-26 Nisan tarihleri arasinda ayni zaman diliminde iki ayri sahada Sirinköy ve Akvadi Spor Tesislerinde gerçeklesecek olan sampiyonada 13 takimdan 182 sporcu mücadele edecek.

Kriket, temelde tipki futbol gibi 11 kisinin karsilikli oynadigi bir spor dalidir. Ingilizlerin icat ettigi bir oyun olan kriket, sopa ve top yardimiyla, 20 metre uzunlugunda bir alanda oynaniyor. Oval bir sahada karsi karsiya gelen oyunculardan, sahanin bir ucunda yer alan atici topu sahanin öbür ucunda bulunan vurucuya firlatir. Amaç topu vurucunun arkasinda bulunan ve Wicket denen kale benzeri düzenege degdirmektir.

Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Sampiyonasi için hazirliklar devam ediyor. Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu ile Gençlik Spor Il Müdürlügü organizasyonunda yapilacak sampiyona için takimlar gelmeye basladi.

Geçtigimiz yil Denizli’nin ev sahipliginden memnun olan ve güzel anilarla ayrilan sporcular, bu yil yeniden Denizli’de Türkiye sampiyonu olabilmek için sahaya çikacak. Gelismekte olan spor branslarina önem verdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, dostlugun ve rekabetin bir arada yasanacagi güzel bir sampiyona olmasini diledi.

Kaynak: İHA