Jose Mendilibar Açiklamasi 'Dayanma Gücümüzü Sonuna Kadar Kullandik'

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile çok zor bir maç oynadiklarini belirterek, "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandik. Penaltilara kalmasi, futbolcularin becerisine kaliyor" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda Fenerbahçe ile karsilasan Olympiakos, penalti atislari sonunda galip gelerek yari finale yükseldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, "Çok zor bir oyun oynadik. Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandik. 10. dakikada golü yemistik fakat dayandik. Ilk devrede dayanma gücümüzü iyi kullandik. Topu rakibe verip yorma yoluna gittik. Penaltilara kalmasi, futbolcularin becerisine kaliyor" ifadelerini kullandi.

"Kendimi sansli hissediyorum"

Mendilibar, "Avrupa kupalarinda yari finale kalmasinda takimin basinda antrenör oldugum için kendimi sansli hissediyorum. Umarim daha ileriye tasiyabiliriz. Su anda kalemizi koruyan Tzolakis, basta ikinci kalecimizdi. Sonra kaleyi devraldi. Topun auta gitmesine sans diyebilirsiniz ancak kalecinin kurtarisina sans diyemeyiz. Bir çalisma sonucu oluyor bunlar" diye konustu.



"Kariyerim boyunca penaltilara bakmadim"

Penalti atislarini izlemedigi ve sirtini dönmesiyle ilgili sorulan soruya Ispanyol teknik adam su yaniti verdi:

"Ben bütün kariyerim boyunca penaltilara bakmadim. Bunu totem olarak yaptigimi size açiklamak isterim."

Kaynak: İHA