Ismail Kartal Açiklamasi 'Turu Geçmek Adina Her Seyi Hak Etmistik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Olympiakos maçinda oyuncularin 2. golü bulamamanin stresini yasadigina dikkat çekerek, “Turu geçmek adina her seyi çok hak etmistik. Bugüne kadar penalti kaçiran oyuncular, en az penalti kaçiran oyunculardi” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Yunan temsilcisi Olympiakos’a penalti atislari sonunda kaybederek turnuvaya veda etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulundu. Ilk yari iyi futbol oynadiklarini belirten Kartal, "Bugün oyuna çok iyi basladik. Ilk devre muhtesem bir Fenerbahçe vardi. Muhtesem taraftar önünde golü de bulduk. Ikinci yari oyun dengelendi. Sonra tempoyu arttirdik sadece 2. golü bulamadik. Oyuncularin turu geçebilmek adina rahatligi, o golü bulamamanin stresini yasadik. Uzatmalarda mecburi degisiklikler yaptik. Uzatmalar iki takim adina dengeli geçti. Turu geçmek adina her seyi çok hak etmistik. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bugüne kadar penalti kaçiran oyuncular, en az penalti kaçiran oyunculardi. Sadece 2. golü bulamadigimiz için turu geçemedik. Taraftarlarimiza karsi mahcup olduk. Her seye ragmen önümüze bakiyoruz. Ligde devam edecegiz" diye konustu.



“Bugün bazi oyuncular karsilik veremedi”

Müsabakada yapilan degisiklikler ile ilgili Kartal, “Bazen oyunculari degistirirsin, hamlelere karsilik bulursunuz. Bazen de istediginiz verimi alamazsiniz. Bugün de bazilari karsilik verdi, bazilari veremedi. Bunlar futbolun içinde olan dogal seyler” ifadelerini kullandi.

"Mecburi degisiklikler oldu"

Tadic’in vurus stili ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Kartal, “Tadic’in çok fazla sut atma degil de ayak içi plase vuruslari var. Onun kendine göre vurus stili var. 86. dakikada Fred ile konustuk uzun zaman sakatlik yasadi. Uzatmalari da düsünerek yerine daha mücadeleci birini alarak tüm planlarimiz buydu. Szymanski’ye kramp girdi, Becao’nun kasiginda agri oldu. Mecburi degisiklikler oldu” seklinde konustu.



“En güvendigimiz isimler penaltilari kaçirdi”

Penalti atislarini da degerlendiren Kartal, “Bonucci çok kariyerli oyuncu, Cengiz de ayni sekilde. Tadic penalti atislarinda, kariyerinde kaçirdigi penalti sayisi çok az. Beni sasirtan bunlar oldu. En güvendigimiz isimler penaltilari kaçiran isimler oldu. Bu kadar mücadele ettik. Bu mücadelenin karsiliginda 2. golü atarak turu geçebilmek varken, penaltilarla elenmek üzücü oldu” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA