Futbolcunun Ailesi Maç Çikisinda Saldiriya Ugradi

Denizlispor’da futbolcular maas alamadiklarini, takima sahip çikilmasi konusunda çagrida bulunarak sosyal medyada paylasimlarda bulunup antrenmanlara çikmama karari aldi. Ayrica futbolculardan Mehmet Ali Ulaman ise geçtigimiz hafta ailesinin taraftarlar tarafindan saldiriya ugradigini, konu hakkinda mücadele edecegini bildirdi.



Denizlispor’da, geçtigimiz hafta TFF 2. Lig’in 35. haftasinda sahasinda karsilastigi 68 Aksaray Belediyespor maçinin ardindan futbolcular takim otobüse binecegi sirada futbolcu Mehmet Ali Ulaman’in ailesi ve kiz arkadasi taraftar grubu tarafindan saldiriya ugradi. Denizlispor futbolculari, antrenmanlara çikmama karari aldigini sosyal medyalarinda paylasti. Paylasimda dikkat çeken oyuncular, maas, maç baslari ve primlerini alamadiklarini ayrica Somaspor maçi galibiyet primi çekinin karsiliksiz çiktigini belirttiler. Denizlispor’un sahipsiz kaldigini anlatan futbolcular, “Bu takim Denizli sehrinin takimi olsun ve genç degerlerine sahip çiksin” seklinde çagrida bulundular.

“Bu alçakça saldirinin arkasindan mücadele edecegimi biliniz”

Sosyal medyada paylasimda bulunan Denizlispor oyuncusu Mehmet Ali Ulaman, “Geçtigimiz Pazar oynadigimiz Aksaray maçinin akabinde, anneme babama ve kiz arkadasima kendi taraftarimiz demekten utandigim Karaordu denilen grubun çirkince ve insanlik disi saldirisindan sonra, bir açiklama yapma gereginde hissediyorum. Iki kadinin üstüne yürüyüp hakaretler sarf edecek kadar insanliktan nasibini almamis, bir futbolcunun annesini yerde sürüklemekle yetinmeyip, 57 yasindaki babamin kafasinda davul parçalayip darp etmekten çekinmeyen, kendini bilmez sahislarin, taraftarlik adi altinda bizlerin yaninda olma gibi bir niyetinin olmadigini tekrardan anlamis oldum. Benim ve ailemin durumu gayet iyi. Yanimizda olan herkese çok tesekkür ederim. Bu alçakça saldirinin arkasinda olanlarin en kisa sürede cezalarina kavusmasi için elimden geleni yapip mücadele edecegimi biliniz” seklinde açiklamada bulundu.

“Konuyla alakali kimseyle muhatap bulamadik”

Futbolcular ise aldigi ortak kararlarini sosyal medyadan paylasmaya devam ediyor. Denizlispor, Iskenderunspor maçina kadar antrenmanlara çikmama karari alan ekip, Denizli’ye seslendi. Denizlispor futbolcularinin yaptigi açiklamada, “Bu açiklamalari yapmak için son ana kadar büyük bir sabirla ve hiçbir mücadeleden kaçmadan bekledik ama artik baska bir çaremiz kalmadi. Herkesin Denizlispor’un ne kadar sahipsiz ve tek basina birakildigini bilmesini istedik. Hak edisimiz olan 4 maas, maç baslari, 4 primi alamadigimiz gibi, içerde kazandigimiz bizim için çok anlam ifade eden Somaspor maçi galibiyet primi için verilen çek karsiliksiz çikti. Bu konuyla alakali kimseyle muhatap bulamadik. Manevi olarak yanimizda hiçbir sekilde bir itici güç hissedemedik. Seçim var dediler bekledik, seçilen, belediye baskanimizin mitinglerini izledigimizde, ‘Denizlispor benim çocuklugumun takimi, ben bu takimin maçlarini izleyerek büyüdüm! Avrupa’da oynamasindan her zaman gurur duydum’ cümlelerini duydugumuzda bize maddi ve manevi destek olacagina inandik ama bugüne kadar o destegi de ne aldik ne de hissedebildik. Ramazan bayrami ve öncesinde de hiçbir sekilde bir ödeme alamadik. Her yil gerçeklesen kulübümüzdeki bayramlasma dahi yapilmadi. Çaresizlikten federasyona verip hakkimiz olani istedigimizde en kötü biz olduk. Her seyi bir kenara birakip mücadelemizle ve takim arkadaslarimizla ligde kalma umutlarimizi her ne kadar kimse bize inanmasa da bugüne kadar sürdürdük. Maçlara giderken hiç kimse elimizi sikip, sirtimizi sivazlamadi. Maçlardan önce ya da devre aralarinda kimse soyunma odamiza gelmedi” denildi.

“Denizli sehrine ve bu sehrin ileri gelen insanlarina seslenmek istiyoruz”

Takim arkadaslarina destek veren futbolcular, Ulaman’in yasadigi sikintiyi da dile getirdi. Antrenmana çikmama karari alan Denizlispor oyunculari, “Tesisimize gelip kayitsiz sartsiz her zaman bize destek olacagini söyleyen Grup kara ordu taraftar grubu maç sonunda takim arkadasimizin annesi, babasi ve kiz arkadasina çok çirkin bir saldirida bulunup yaralanmalarina sebep oldu. Bu kadar sikinti yasamamiza ragmen futbolcular, teknik ekip ve personel bir yumruk olup, var olma mücadelemize devam ettik. Bundan sonrada devam edecegiz. Her ne kadar bir seylerin degismeyecegini bilsek de Iskenderunspor maçina kadar antrenmanlara çikmama karari aldik. Biz Denizli sehrine ve bu sehrin ileri gelen insanlarina seslenmek istiyoruz. Bu kulüp çok yalniz ve sahipsiz, bu oyuncular daha iyi sartlarda çalismayi hak ediyor. Sirtimizi yaslayabilecegimiz insanlar istiyoruz. Bizler bundan sonra burada olmayabiliriz. Bu takim Denizli sehrinin takimi olsun ve genç degerlerine sahip çiksin” dediler.

Kaynak: İHA