Fatih Çintimar Açiklamasi 'Bu Önemli Sampiyona Ile Türkiye'nin Dünyaya Tanitimini Yapacagiz'

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, 21 Nisan Pazar günü Antalya’da yapilacak Dünya Yürüyüs Sampiyonasi öncesi medya mensuplarina bilgiler verdi. Fatih Cintimar, "Bu önemli sampiyona ile Türkiye’nin dünyaya tanitimini yapacagiz" dedi.

Dünya Yürüyüs Sampiyonasi, 21 Nisan 2024 tarihinde 52 ülkeden 431 sporcunun katilimiyla Antalya’da gerçeklestirilecek. Sampiyonanin düzenlenecegi EXPO alaninda medya mensuplari ile bulusan Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, organizasyon ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye’nin çok önemli bir sampiyonaya ev sahipligi yapacagini dile getiren Çintimar, "Bu önemli sampiyona ile Türkiye’nin dünyaya tanitimini yapacagiz. 21 Nisan günü yapilacak olan bu yarismanin en önemli özelligi en fazla olimpiyat kotasi veren yarisma olmasi. Ferdi kotalarla beraber toplamda 80’e yakin kota hedefliyoruz. Açik alanda yapilacak olan sampiyonanin tüm hazirliklarini tamamladik" diye konustu.



"Dünyanin her yerinden katilim saglanacak"

Alan içerisinde organizasyonu en iyi sekilde yapip, Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edeceklerini söyleyen TAF baskani Çintimar, "Bu sekilde daha fazla organizasyona ev sahipligi yapmak istiyoruz. Yaklasik 1600 akredite ile dünyanin her yerinden katilim saglanacak. Pazar günü dünya söleni yasayacagiz. 2 sporcu rekor hedefliyor. Ülkemizde ilk defa açik alan Dünya Yürüyüs Sampiyonasi düzenlenecek. MIX bayrak takiminda ilk 6’yi hedefliyoruz. Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz bayrak takiminda yarisacaklar. Sporcularimiz olimpiyat kotasi için yarisacak. Hedef, 6 yürüyüsçü sporcu ile ülkemizi Paris’te temsil edebilmek. Ülkemizde bu tarz önemli ve büyük yarismalar oldu ama olimpik anlamda kota veren en büyük yarisma pazar günü Antalya’da yapilacak" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA