'Çocuk Atletizm Senligi' Antalya'da Yapildi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Antalya’da 750 çocuga atletizmi eglenceli bir sekilde tanitmak amaciyla ’Çocuk Atletizm Senligi’ düzenledi.

Antalya Konyaalti Sahili’nde gerçeklestirilen Çocuk Atletizm Senligi’ne Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Izzet Tekeli, Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaskani Arif Alpkiliç, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Dogan, milli takim koordinatörleri, milli takim antrenörleri, Antalya bölgesi antrenörleri ve çocuklar katildi.

Etkinlikte konusan Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Dünya Yürüyüs Sampiyonasi etkinlikleri kapsaminda Dünya Çocuk Atletizmi (Kids Athletics) senligini Antalya’da gerçeklestirdiklerine degindi. Baskan Çintimar, "Çocuk atletizmi, Dünya Atletizm Federasyonu’nun uluslararasi alandaki en büyük gençlik projelerinden birisidir. Bu proje içerisinde 149 tane farkli oyun çesidi var. 4-13 yas arasi farkli kategorilerde düzenlenen her oyun türü, onlari eglendirecek bir yapiyla yapiliyor. Dünya Atletizm Federasyonu’nun bunu yaparken de hedefi su. Dünyadaki bütün sporcularin adinin atlet olmasi hasebiyle buradan bütün spor branslarina bir temel olusturabilmek, bir spor kültürü olusturabilmek, bir hareketlilik bilincini olusturabilmek. Biz bu hareketlilik bilinciyle bu yil sayin bakanimiz Dr. Osman Askin Bak’in da hareketlilik yili ilan etmesiyle zaten yapmis oldugumuz bu faaliyeti çok daha büyüterek, çok daha gelistirerek 81 ilimiz ve ilçelerimizde gerçeklestirmeye devam ediyoruz. 7 Mayis da dünyada çocuk atletizm günü olacak. O gün de bütün Türkiye’de bu etkinligi yaparak dünyanin en çok çocuk atletizm etkinligi yapan ülkesi olmak istiyoruz" diye konustu.



"50 bin civarinda çocugumuza ulastik"

Bu projeyi büyütmeyi hedeflediklerini aktaran Çintimar, "Su an 50 bin civarinda çocugumuza ulastik. Bu bizim için önemli bir sey. Buradaki birçogunun lisansi yok ama bunlar ikinci kademeye geldiklerinde lisans çikaracaklar. Lisanslariyla bu egitimleri yapacaklar. Çünkü çocuklarimizin egitimi için günler öncesinde buralarda çocuk atletizmi egitim kurslari açtik. Bu kurslarda da 5 bin 700 civarinda hocamiz olustu. Yine Milli Egitim Bakanimiz sayin Yusuf Tekin’e de sonsuz tesekkür ediyorum. Milli Egitim Bakanligimizda da halk egitimler araciligiyla 0-4, 4-7 ve daha üst gruplara halk egitim merkezleri kanaliyla kurslar açiliyor. Bu kurslarda antrenörler, beden egitimi ögretmenleri görev aliyor. Bu belgeyi alan arkadaslarimiz buralarda kurs açarak hem kendilerine bir maddi kazanç sagliyor, hem de çocuklarimiza faydali oluyorlar. Bu da hem bizi hem toplumuzu hem de gelecegimizi mutlu ediyor. Çünkü burada gördügümüz bu çocuklar ülkemizin gelecegi, sporumuzun gelecegi. Biz bunlari buralarda en iyi sekilde çogaltarak sayin bakanimizin hareketlilik projesi kapsaminda da bunu daha da büyütmeyi, daha gelistirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Organizasyonun sonunda yarismalarda basari gösteren çocuklara sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA