Çizgi Kitap Kahramani 'Sakrak' Erzincan'da Çocuklarla Bulustu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftasinda Erzincan’da “iyilik” farkindaligi sloganiyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramani Sakrak, çocuklarla bulustu.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu koordinasyonunda hazirlanan “Erzincan’a Iyilik Yakisir” organizasyonunda Erzincanli çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programlari, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyasi ve “Mutlu Çocuklar Için Özgür Filistin” temali uçurtma farkindaligi düzenlenecek. Erzincan’in semalarinda ve deprem bölgesinde es zamanli olarak uçurulacak olan Filistin temali uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocuklarin isimleri yazacak.

Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarasi diyalog, dezavantajli yasamda farkindalik ve oyunun iyilestirici etkisini anlatmak amaciyla hazirlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramani Sakrak, Erzincan Valiliginin düzenledigi programa konuk oldu.

Türkiye’den dünyaya açilan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramani, kültür elçisi Sakrak ve yapimci, yazar Ayse Gül Kara Zorlu’nun hazirlayip sundugu interaktif programda “kitap okumanin önemi, kitap okumanin iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkindaligi, basarinin altin anahtarlari, degerler ve hayal kurmanin gelecege etkisi anlatilarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda mutlulugun paylasilarak artacagi egitici oyunlarla aktarildi.

Kaynak: İHA