TBP Federasyonu Baskani, Dr. Burhan Kurtulus, 'Temsil Degil Kürsü Hedefimize Ulastik'

Türkiye Buz Pateni Federasyonu 5. Mali genel kurul toplantisi genis katilimla yapildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi konferans salonunda gerçeklestirilen 5. Mali Genel Kurulu toplantisina çok sayida spor yöneticisi ve davetli katildi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Federasyon Baskani Dr. Burhan Kurtulus, mali genel kurul toplantisinda yaptigi konusmada yapilan çalismalari ve hedeflerini anlatti.

Görevi 2 yil önce 2 milyon 500 bin TL borç ile devralmistik

Görevimiz süresince günümüze kadar 4’ü ülkemizde düzenlenen uluslararasi faaliyet olmak üzere yarisma, kurs, seminer, kamplardan olusan toplam 194 faaliyet gerçeklestirildigini ifade eden Baskan Dr. Burhan Kurtulus, “2022 yilinda 2 milyon 500 bin TL civarinda borç ile devralmis oldugumuz Türkiye Buz Pateni Federasyonu yönetimini 2022 hesap dönemi sonunda denk bütçe, 2023 hesap dönemi sonunda ise tüm kalemlerde ve banka hesaplarinda arti olarak bitirerek, tüm faaliyetlerimizi sorunsuz ve eksiksiz olarak gerçeklestirmis bulunmaktayiz. 15 Nisan 2024 tarihi itibari ile hiçbir kurum, kurulus veya firmaya borcumuz bulunmamaktadir” diye konustu.



Bütçeyi 4 katina çikardik

Federasyon olarak göreve geldigimiz yil itibariyle Bakanlik ve Spor Toto bütçesi olarak toplam onaylanan bütçe miktari 12 milyon TL iken 2024 yilina gelindiginde bütçenin 50 milyon TL olarak onaylandigini kaydeden Dr. Burhan Kurtulus, açiklamasini söyle sürdürdü; “2 yilda bütçemiz tam dört katina çikartilmis bulunmaktadir. Bu anlamda bize güvenen Gençlik ve Spor Bakanligimiza, Spor Toto Teskilat Baskanligimiza tesekkür ederim. Bu güvene de layik olabilmek için özveri ile çalismaya devam edecegiz.

Buz pateni sporu ülkemizde giderek daha fazla ilgi görmekte ve popülerligi artmaktadir. Bu nedenle, federasyon olarak sporcularimiza daha iyi imkânlar saglamak, sportif altyapimizi güçlendirmek ve uluslararasi arenada daha basarili olmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz.”

Temsil degil kürsü hedefimize ulastik

2022 Kis Olimpiyat Oyunlari’nda elde edilen Kis Oyunlari tarihinde ilk Olimpiyat 6.’ligi ile baslayan Short Track bransinin yükselis ve sporcularin gelisimleri ile 2022 yilinda Dünya Kupalarinda da ilk kez 4.’lük ile birlikte 2023 yili Avrupa Sampiyonasi’nda tarihte ilk kez Kis Sporlarinda Avrupa 3.’lügü ile madalya mutlulugu yasandigini anlatan Dr. Burhan Kurtulus, “2024 yilinda tarihimizde ilk defa kota elde ederek katildigimiz Gençlik Olimpiyatlarinda da yine Kis Sporlarinin da ki ikincilik ile tarihi bir basari elde ederek gümüs madalya kazanarak temsil degil kürsü olarak koydugumuz hedef ile verdigimiz sözümüzü yerine getirmenin hakli gururunu yasadik. 2022 Nisan ayindan bugüne kadar branslarimizda devam eden olumlu gelismeler ile birlikte uluslararasi yarismalarda elde edilen toplam 183 madalya branslarimizin gelisimini göstermektedir. Bu vesile ile Uluslararasi arenada ülkemizi temsil eden ve madalya kazanan sporcularimizi ve antrenörlerimizi sizlerin huzurunda sahsim, Federasyonumuz ve ülkemiz adina tekrar tebrik ediyor, alinlarindan öpüyoruz.”

Bin 647 aktif lisansli sporcuya ulasildi

Göreve geldikleri günden itibaren sporcularin gelisimlerini takip etmenin yani sira branslarda eksikligi en çok hissedilen hakem ve antrenör yetistirilmesini de amaçladiklarini belirten Türkiye Buz Pateni Federasyonu Federasyon Baskani Dr. Burhan Kurtulus, açiklamasini söyle sürdürdü; “Bugün itibari ile toplamda 297 Hakemimiz ve 639 Antrenörümüz bulunmaktadir. Bu sayede çok daha fazla altyapi faaliyeti yapabilme imkanina sahip olmamiz sonucunda 1647 aktif lisansli sporcuya ulasarak bu alanda da Federasyonumuz tarihinin rekorunu elde etmis bulunmaktayiz.

Buz Pistlerimizin degisen uluslararasi standartlari yakalayabilmesi adina Short Track bransimizda Palandöken Buz Pisti, Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz sayesinde, Uluslararasi Paten Birligi tarafindan belirlenen kriterlere uygun olarak yenilenerek Short Track Türkiye Sampiyonamiza hazir hale getirilmektedir. Ayni sekilde Erzurum ilinde ki Palandöken 500’lük buz pisti ile Kocaeli ilinde bulunan Izmit Olimpik Buz Sporlari Salonunun Uluslararasi kamplara ve yarismalara ev sahipligi yapabilmek adina Uluslararasi standartlara uygun hale getirilebilmesi amaciyla Gençlik ve Spor Bakanligimiza gerekli basvurularimizi yapmis bulunmaktayiz. Bu amacimizi gerçeklestirmek üzere bizlere büyük katki ve destek saglayan Bakanligimiza, Il Müdürlerimiz Birdal Öztürk’e, Levent Çakmur’a ve Gökhan Yavaser’e hassaten tesekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrica burada bulunmalari hasabiyle Ankara ilimizde bulunan 2 buz pistinin birisinin yaklasik 5 yildir kapali olmasi nedeniyle kalan tek buz pistini gece, gündüz saatin kaç oldugu fark etmeksizin tesislerini personelleri ile birlikte sporcularimizin hizmetine açan Ankara Il Müdürümüz ve hali hazirda ki Divan Baskanimiz Mustafa Çelik’e tüm camiamiz adina özel bir tesekkür etmek istiyorum. Yine burada bulunmalari hasabiyle ilinde ki 2 buz pistini de 7/24 sporcularimizin hizmetine açan Kocaeli Il Müdürümüz Gökhan Yavaser’e de tüm camiamiz adina tesekkürlerimi iletiyorum. Buz pisti bulunan, desteklerini bizden esirgemeyen Bursa, Erzurum, Istanbul, Izmir, Kars, Samsun ve Tekirdag Il Müdürlerimize ve personellerine yine tüm camiamiz adina cani gönülden tesekkürlerimizi sunariz.”

Güç birligi yapmaya devam edecegiz

Konusmasinda gelecek dönem için belirledikleri hedefler dogrultusunda, buz pateni sporunu ülkemizde daha da yayginlastirmak ve gençlerimizi bu spor dalina tesvik etmek için çalismalarimizi sürdürmeye ve ayrica ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda daha da basarili olmak ve sporcularimizi en iyi sekilde desteklemek için kararlilikla çalismaya devam edeceklerini ifade eden Dr. Burhan Kurtulus, “Hep birlikte, Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun gelecegi için el ele, güç birligi yaparak daha büyük basarilara imza atacagimiza inancim tamdir. Amacimiz temsiliyetin ötesinde her yarismada madalya için savasmaktir. Federasyonumuz faaliyetlerine desteklerini esirgemeyen basta Gençlik ve Spor Bakanligimiza, Yerel Yönetimlerimiz ile Gençlik ve Spor Il Müdürlüklerimize tüm camiamiz adina özellikle tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA