Taha Akgül Açiklamasi 'Olimpiyatlarda Hedefim Ikinci Kez Altin Madalya Almak'

Milli güresçi Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari’nda ikinci kez altin madalyayla dönmek için hazirliklarini sürdürüyor.

Serbest Güres Milli Takimi’nin teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari öncesinde kamp çalismalarini Kastamonu’da tamamladi. Kastamonu Milli Takimlar Olimpiyat Hazirlik ve Kamp Egitim Merkezi’nde gerçeklestirilen kampa katilan milli güresçi Taha Akgül de geçirdigi sakatligin ardindan yogun bir tedavi programi sonrasi tamamen iyileserek çalismalara basladi.



“Rusya A Milli Takimi ile kampimiz olacak”

Kastamonu Milli Takimlar Olimpiyat Hazirlik ve Kamp Egitim Merkezi’nde çalismalarini sürdüren Taha Akgül, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, “Allah’a sükür Kastamonu’da hazirlik kampinda her sey iyi gidiyor. Sakatligim da tamamen geçti diyebilirim. Kendi adima güzel bir hazirlik kampi geçirdik. Olimpiyat vizesi almayan 4 siklet diger arkadaslarimiz da kalifikasyon müsabakalarina hazirlandilar. Onlara da moral olduk. Birlikte kampa hazirlandik. Onlari da en iyi sekilde hazirladigimizi düsünüyorum. Insallah 4’te 4 yapariz. Güres olarak biz 6 siklette 6 kotayla gitmek istiyoruz. Su anda 4 tane eksigimiz var. Insallah genç arkadaslarimiz bu eksikleri tamamlayacaklar. Genç bir kadromuz var. Bizler de bu kadronun en tecrübeli isimleriyiz. Olimpiyatlara da 3 ay gibi kisa bir zaman kaldi. Bu 3 ayi en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Gelecek ay Rusya A Milli Takimi ile kampimiz olacak. Onlar da Dünyanin en iyi takimi. Onlarla orada ikili kamp yapmanin özellikle genç kardeslerimiz açisindan çok faydali olacagini düsünüyorum. Bana da çok faydasi olacak. Ben de antrenman partneri sikintisi yasiyorum. Bu açigi da iyi güresçilerle antrenman yaparak kapatmayi planliyoruz. Olimpiyatlarda hedefim ikinci kez altin madalya almak. Bunun için gecemi gündüzüme katiyorum” dedi.



“Kastamonu bize ugurlu geldi”

Kastamonu’nun kendilerine ugurlu geldigini söyleyen Akgül, “Kastamonu bize ugurlu geldi. Kastamonu’nun manevi havasini iyi biliyoruz. Seyh Saban-i Veli Hazretlerinde duamizi ettik, kurbanimizi kestik. Ben bunun bize fayda saglayacagini düsünüyorum. Buradaki kampimiz sonrasindaki Avrupa sampiyonlugu yolculugumuz çok iyi geçmisti. Arkamizda bir güç bir dua vardi. Bunun Kastamonu’nun havasindan oldugunu düsünüyorum. Biz Kastamonu’yu olimpiyatlardan önce tekrar degerlendirecegiz. En az 2 kamp daha gelmeyi düsünüyoruz. Kondisyon ve kuvvet kamplarini Kastamonu’da yapmayi planliyoruz. Artik bizler de Kastamonu’nun birer evladi olduk” diye konustu.



Abdullah Çakmar: “Taha ile Paris Olimpiyatlarinda ikinci sampiyonlugu kazandirmak istiyoruz”

Serbest Güres A Milli Takim Teknik Direktörü Abdullah Çakmar ise, Taha Akgül ile ilgili degerlendirmelerde bulunarak, “Taha tedavi oldu. Hem fizik tedavi hem de kök hücre tedavisi oldu. Su an durumu çok iyi. Kastamonu’da çok iyi çalisma yapti. Taha, Rio olimpiyatlarinda altin madalya alan tek güresçimiz. Takim kaptanimiza 2024 Paris Olimpiyatlarinda ikinci sampiyonlugu kazandirmak istiyoruz. Su an tek olan olimpiyat. 11 kez Avrupa sampiyonlugu, 3 dünya sampiyonlugu var. Insallah bizler bunu da 2 altin madalya yapmak istiyoruz. Taha’yi anlatmaya gerek yok. 150 yillik basariya imza atti. Serbest güreste Yasar Dogu’nun 3 Avrupa sampiyonlugu varken Taha’nin 11 Avrupa sampiyonlugu var. Olimpiyatlara güzel bir sekilde çalisiyoruz. Taha burada genç arkadaslarimiza rol model oluyor, abilik yapiyor. Güzel bir aile olduk. Insallah olimpiyatlara güzel bir sekilde gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA