Ismail Kartal'dan Olympiakos Maçinda 3 Degisiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Süper Lig’de son oynanan Fatih Karagümrük maçi 11’ine göre Olympiakos karsisina 3 degisiklik ile çikti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda Fenerbahçe, sahasinda Yunan temcilcisi Olympiakos ile karsilasiyor. Teknik Direktör Ismail Kartal, son oynanan Fatih Karagümrük maçi 11’inden 3 degisiklige giderek, stoper bölgesinde Serdar Aziz ile Çaglar Söyüncü’nün yerine Rodrigo Becao ve Alexander Djiku’ya görev verdi. Lig maçinda kart cezasi bulunan Sebastian Szymanski de bugün Rade Krunic’in yerine sans buldu. Takimda sakatlik yasayan birçok oyuncu tedavi ve bireysel antrenmanlarinin ardindan bugünkü kadroda yer alirken, menüsküs ameliyati olan Jayden Oosterwolde tek eksik olarak bulunuyor.

32 maç sonra Becao - Djiku ikilisi

Sezon basinda Fenerbahçe’nin Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi’nde yakaladigi galibiyet serisinde önemli rol oynayan ve stoperde iyi bir ikili olusturan Rodrigo Becao ile Alexander Djiku, yasadiklari sakatliklarin ardindan uzun süre sonra ilk kez birlikte sahada yer aldi. Ikili son olarak 26 Ekim’de oynanan Ludogorets Razgrad müsabakasinda sari-lacivertli takimin defans hattinda yer almisti. Teknik Direktör Kartal, 32 maç sonra bu ikiliye ayni anda görev verdi. Ganali stoper Djiku bu sezon Süper Lig’de 20, Avrupa kupalarinda 11 maça çikarken; Brezilyali Becao ise ligde 11, Avrupa kupalarinda 6 karsilasmada forma giydi.

Joshua King 72 gün sonra kadroda

Sakatligi nedeniyle uzun süre takimdan ayri kalan Joshua King, Olympiakos mücadelesi kadrosunda yer aldi. Sari-lacivertli formayla son olarak 7 Subat’ta oynanan Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu maçi olan Gaziantep FK’ya karsi oynadi. Tedavisinin ardindan bireysel çalismalarina geçtigimiz haftalarda baslayan King, bu sezon 12 Süper Lig, 2 Türkiye Kupasi, 9 da Avrupa Konferans Ligi maçinda görev aldi.

Ismail Kartal, Olympiakos karsisina su 11 ile çikti:

"Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadioglu, Ismail Yüksek, Fred, Irfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko."

Sari-lacivertlilerde Dogukan Demir, Irfan Can Egribayat, Çaglar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Mert Hakan Yandas, Ryan Kent, Miha Zajc, Rade Krunic, Zeki Dursun, Joshua King, Cengiz Ünder, Michy Batshuayi ise yedek bekledi.

Taraftarlardan yogun ilgi

Bu sezon tribünleri doldurarak takimlarinin arkasinda itici güç olan sari-lacivertli taraftarlar, Avrupa Konferans Ligi maçinda da tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar yaptiklari tezahüratlarla Fenerbahçeli futbolculari maça hazirladi. Seremoni öncesi Maraton alt tribününde Türk bayraklari dalgalandirilirken, stat hoparlöründen de 10. Yil Marsi çalindi.

Kaynak: İHA