Çocuklugunda Izledigi Müsabakalardan Esinlenip Boksa Basladi, Avrupa 3.'Sü Oldu

Adana’da çocukken izledigi boks müsabakalarindan esinlenerek boksa baslayan 18 yasindaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hirvatistan’da düzenlenen Gençler Avrupa Sampiyonasi’nda Avrupa 3.’sü oldu. Adana’dan dünya sampiyonu olarak çikmayi hedefleyen Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

Hirvatistan’in Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Sampiyonasi’nda mücadele eden 2006 dogumlu milli sporcu Hüseyin Ege Tekdemir bronz madalya kazandi. Çocuklugundan bu yana boks maçlarini ilgiyle seyrettigini anlatan Tekdemir, bu spora mahallede boks ile ilgilenen büyükleri sayesinde basladigini söyledi.

Mücadele sporu olmasi nedeniyle boksu kendisine çok yakin bir spor olarak hissettigini belirten Tekdemir, ilk uluslararasi turnuvasinda Avrupa 3.’lügü elde etmesiyle de dikkat çekti.

"Insallah Dünya Sampiyonasi’nda sampiyonluk nasip olur"

Boks ile 4 senedir ilgilendigini belirten Tekdemir, geçen sene Mugla’da düzenlenen Türkiye sampiyonasinda 3. oldugunu bu sezon ise İçel’de Türkiye sampiyonu olarak Avrupa Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandigini söyledi.

Bu yil kazandigi Türkiye Sampiyonlugu ile milli takima seçildigini ve Gençler Avrupa Sampiyonasinda mücadele ettigini kaydeden milli boksör Tekdemir, "Geçen sene Türkiye Sampiyonasi’nda 3. olurken, bu sene ise sampiyon oldum. Sonrasinda ise milli takima seçilerek Avrupa Sampiyonasi’na gittim. Ilk uluslararasi sampiyonamdi. 3.’lük nasip oldu orada. Eksiklerimizi gördük. Insallah ekim ayinda düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi’na daha iyi hazirlanip sampiyon olacagim" seklinde konustu.

Avrupa Sampiyonasi’nda yari finale gelene kadar Çekya, Romanya ve Ukraynali sporcularla karsilastigini belirten Tekdemir, “Yari finalde maçi Ukraynali rakibime kaybettim. Güzel bir tecrübe oldu. Hedefim insallah ilk önce Avrupa ve Dünya sampiyonu olmak. Daha sonra Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandi.

"Boksu kendime yakin olarak gördüm, tam mücadele sporu"

Boks ile tanisma hikayesini anlatan Tekdemir, “Adana’da bizim mahallede boks ile ilgilenen abiler vardi. Ben de onlarin pesinden giderek salona yazildim. Boksu kendime yakin olarak gördüm. Tam mücadele sporu, bu nedenle sevdim. Çocukluktan beri televizyonda boks maçlarini izliyorum. Oradan heveslenmistim boks maçlarima. 3 senedir de Serdar hocamin yanindayim. Beni çok destekledi" diye konustu.



Serdar Beycioglu: "Hüseyin’i ekim ayinda dünya sampiyonu olarak görmek istiyoruz"

Hüseyin Ege Tekdemir’in antrenörü Serdar Beycioglu ise, "Hüseyin yaklasik 3 yildir yanimizda çalisiyor. Hirvatistan’da düzenlenen Gençler Avrupa Sampiyonasinda 86 kilogramda Avrupa 3.lügü elde etti. Bununla ilgili de gerekli çalismalari burada fazlasiyla yaptik. Ilk sampiyonasi oldugu için biraz heyecan da oldu. Ona istinaden de 3’lük madalyasi aldi" sözlerini kaydetti.

Hüseyin’in bu sene Türkiye Sampiyonasi’nda çok ciddi basarilar elde ettigine dikkat çeken Beycioglu, "5 maçtan 4 tanesinde ilk rauntta nakavt ile bitirdi. 5. maçi da yalnizca 3 raunt oynadi. Büyük bir gelisim sagladi. Biz Avrupa sampiyonlugu bekliyorduk. Ama bundan sonra ekim ayinda Dünya Sampiyonasi var. Insallah dünya sampiyonu olarak görmek istiyoruz" dedi.

Hüseyin’in ilerleyen yillarda büyük basarilar kazanarak Adana’yi gururlandiracagini düsündügünün altini çizen Beycioglu, "Hüseyin Türkiye ile birlikte Adana’yi da temsil ediyor. Biz Hüseyin’i sadece Adana’da degil, degisik illerde de mücadele ederek tecrübesi artsin diye maçlara gönderiyoruz. Neticede de böyle bir basari elde ettik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA