Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder Açiklamasi 'Hata Lüksümüz Yok'

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, 25 Nisan Persembe günü yapilacak olan Divan Kurulu Toplantisi’ni isaret ederek, “Hata lüksümüz yok. Seçilecek baskan ve ekibini geçmisin sorumlulugu ile tek basina birakma rehavetine girme sansimiz yok” dedi. Sakder ayrica toplantiya Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in de katilacagini belirtti.

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, su açiklamayi yapti:

"Büyük Bursaspor Camiasi’, basarinin etrafinda bir araya gelenlerin olusturdugu alelade bir topluluk degil; ‘sampiyonluga giden süreçteki gibi’ en zor günlerinde ‘Sehrin Bütünlesmesi’ ile imkansiz denilenleri, gerçek basari hikâyelerine dönüstürmüs güçlü iradenin ta kendisidir. Bugün de geçmiste oldugu gibi, çikis yolumuzu kent birlikteligiyle açacagimiz yeni süreci yönetecek ‘Lider bir Baskan ve Ekip’ yönetiminin göreve gelmesine ihtiyaç duyulan belki de bugüne kadarki en önemli seçimin arifesindeyiz. 25 Nisan Persembe günü saat 18.00’de, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, bagimsiz Denetim Kurulumuz tarafindan Kulübümüzün mevcut durumunun etraflica anlatilacagi, Kulübün gelecegine dair istisare hüviyetinde bir Divan Toplantisi gerçeklestirecegiz.

Daha önce defaten destek vererek Bursaspor’un yaninda olacagini vurgulayan, ayni zamanda Divan Kurulu Üyemiz de olan Bursa Büyüksehir Baskanimiz Sn. Mustafa Bozbey’in de kendisine yapilacak bilgilendirmeler sonrasi bu toplantidaki paylasimlarini oldukça önemsiyoruz. Hata lüksümüz yok. Seçilecek baskan ve ekibini geçmisin sorumlulugu ile tek basina birakma rehavetine girme sansimiz yok. Her üyemizin göreve talip olmasi nasil ki en tabi hakki ise; is bilen liyakat sahibi bir aday çikmasi halinde bu yönetim etrafinda katki saglamanin da göreve talip olmak kadar önemli oldugunun farkinda olmaliyiz. Üyelerimiz ilk defa bu seçim sürecinde noterde aday göstermek yerine Kulüp’te imza verecekler. Aday adaylari ise noter masrafi ödemek yerine bu tutari Kulübümüze bagis yaparak dekont / makbuzunu basvuru dosyasina ekleyecekler.”

Aday adaylarindan ricamiz, gerçeklestirecegimiz toplantida net olarak ortaya konacak mevcut tabloyu görerek kendi çözüm yollarini ‘nasil’lari ile birlikte tarttiktan sonra basvuruda bulunmalari; Basin mensuplarimizdan ricamiz, adayim diye isim duyurmaya çalisana, kulaktan dolma ifadelere degil aday adaylarina proje - ekip ve gerçekçi çözümlerine göre yer vermeleri; Üyelerimizden ricamiz ise borç yönetimi - plan - program - ekip degerlendirmesi ile aday göstermek üzere gelmeleri olacak. Basta Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere Osmangazi, Yildirim ve Nilüfer Belediye Baskanlarimizi da hayirli olsun ziyaretlerimizde kendilerini bu toplantiya davet edecegiz. Yine; Bursa Ticaret ve Sanayi Odamiz, Ticaret Borsamiz, Organize Sanayi Bölgelerimiz ile Bursaspor için mücadele veren sivil toplum kuruluslarimizin baskanlarini davet edecegiz

Geçmis dönemlerde sorumluluk üstlenen Bursaspor Kulübü Baskanlarimiz ve yöneticilerimizi de bu birliktelik toplantisinda yanimizda görmek istiyoruz. Biz de Divan Kurulu bünyesinde tüm bu paydaslarimiz ile birlikte olusturacagimiz ‘Risk Yönetimi Komitesi’nde, Kulübün gelecegini ilgilendiren sirketlesme ve diger önemli gündemleri de hemen seçim sonrasi, aktif katilimli bir süreç ve ortak akilla olgunlastirdigimiz strateji raporlarimizla seçilecek yönetimin yaninda yer alacagiz.”

Kaynak: İHA