Anadolu'nun Renkleri Denizli'de Bulustu

Denizli’nin ev sahipliginde düzenlenen Okul Sporlari Halk Oyunlari Gençler Bölge Sampiyonasi, Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda gerçeklesen yarismalarla sona erdi. 8 ilden 14 ekibin performanslarini sergiledigi ve iki gün boyunca süren sampiyonada ikinci gün yarismalari sonunda Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisi yarismalarinda dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi.



Denizli’de gerçeklesen ulusal spor organizasyonlarina bir yenisi daha eklendi. Okul Sporlari Halk Oyunlari bransinda, il sampiyonalarinda dereceye girerek Grup Sampiyonasi’nda yarismaya hak kazanan, 8 farkli ilden 14 ekip Bölge Sampiyonasi için Denizli’de bulustu. Iki gün boyunca süren yarismalar 16 Nisan Sali günü Vali Recep Yazicioglu Spor Salonu’nda yapilan açilis seremonisi ile basladi.

Yarismalarin ilk gününde farkli illerden 8 ekip Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde hünerlerini sergilerken, ikinci gününde ise 6 ekip Geleneksel Düzenlemeli Dal yarismalarinda sahneye çikti.

Türkiye Sampiyonasinda yarisacak ekipler belli oldu

Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda yapilan yarismalarda, ekiplerin uyum ve performanslarina göre Halk Oyunlari milli hakemlerinden olusan jüri tarafindan puanlama yapildi. Son iki yilin Türkiye Sampiyonu 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi, hem Düzenlemeli hem de Düzenlemesiz Dal’da sampiyon olarak final bileti alirken, Düzenlemeli Dal’da Kütahya temsilcisi Altintas Istanbul Ticaret Odasi Sehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi ikinci oldu. Düzenlemesiz Dal’da ise; Aydin Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi ikinciligi, diger Denizli temsilcisi Kale Mustafa Sipar Anadolu Lisesi üçüncülügü elde etti. Derece elde ederek Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanan ekiplere madalya ve basari belgelerini, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman ve Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Baskan Danismani Ali Aslantas takdim etti.

Halk Oyunlari Sampiyonasi’na ev sahipligi yapmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, halk oyunlarinin tarihimizi, örfümüzü ve kültürel degerlerimizi yansitan en büyük zenginligimiz oldugunu belirtti.

Denizli’de spor organizasyonlarin artarak devam edecegini sözlerine ekleyen Ilman, Okul Sporlari Halk Oyunlari Türkiye Sampiyonasi’nda ilimizi temsil edecek ekiplere basarilar diledi.

Kaynak: İHA