Yesil Sahalardan Belediye Baskanligina

Tokat’ta uzun yillar yesil sahada top kosturan ve ögretmen olmasina ragmen futboldan uzaklasmayarak antrenörlük yapan Ergül Ünal, gençlerin de destegiyle Resadiye Belediye Baskani seçildi. Özellikle sporculara gereken destegi vermek için baskan oldugunu söyleyen Baskan Ünal; “Hayatimda futboldan hiç ayrilmadim. Belediye baskani olunca da yüzde yüz buna ayri bir pozitif ayrimcilik yapilacak” dedi.

Tokat’ta uzun yillar yesil sahada top kosturan Ergül Ünal, Türk dili ve edebiyati ögretmeni olmasina ragmen futboldan uzaklasmadi. 1983 yilinda amatör olarak yesil sahanin içerisinde yer almaya baslayan Ergül Ünal, 1991 yilinda Türk dili ve edebiyati ögretmenligini kazanmasina ragmen futboldan uzaklasmadi. Ünal, beden egitimi ögretmeni gibi, görev yaptigi okullarda futbol basta olmak üzere çesitli branslarda ögrencileri sporla tanistirdi. 1999 yilinda kendi ilçesi olan Resadiye’ye atanmasi üzerine Ünal, futbol federasyonundan antrenörlük belgesi alarak Resadiyespor’un teknik direktörlügünü üstlendi. 31 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olan Ünal, özellikle gençlerin de destegini alarak belediye baskani seçildi.

“Gençlerin enerjisiyle baskan seçildim”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Resadiye Belediye Baskani Ergül Ünal, futbolun hayatinda her zaman önemli bir yer tuttugunu belirtti.

Belediye baskani olarak da spora ve özellikle futbola ayri bir önem verecegini ifade eden Baskan Ünal, “Sporcu bir aileden geliyorum. Bizim ailenin ekseriyeti, sporla ugrasiyor. Özellikle futbolla ugrasiyor. Ben de ilkokul, ortaokul ve lise yillarinda asagi yukari bütün spor branslariyla ilgilendim ama futbol ailenin özel bir brans oldugu için futbol da hem okul takiminda lisansim çikti hem de Resadiyespor’da oynamaya basladim. 1983-1984 yillarindan itibaren amatör futbolcuyum. Uzun yillar Resadiyespor’da oynadim. Daha sonra üniversiteye gittigimde üniversite takimlarinda, Kredi Yurtlar Kurumu’nda yurdun takimlarinda oynardim. Daha sonra ögretmen oldugum zaman 1991 bir yilinda futbolculugu biraktik. 1991 yilinda ögretmen olduktan sonra benim bransim Türk dili ve edebiyati ögretmenligidir. Ama beden egitimi ögretmeni gibi vazife yaptim. Görev yaptigim okullarda mutlaka hem futbol hem de diger branslardaki okul takimlarini çalistirdim. Özellikle futbola ciddi manada okullara katki verdim. Futboldan kopmadik. Sonrasinda 1999 yilinda Resadiye ilçeme geldim. Ilçemde 2002 yilina kadar futbolu takip ettik, ilgilendik derken 2004 yilindan itibaren de çocuklara daha fazla faydamiz olsun diye futbol federasyonundan antrenörlük diplomasi aldim. 2004 yilindan itibaren Resadiyespor’un resmi antrenörüyüm. Bu zaman sürecinde belki yüzlerce belki binlerce sporcu yetistirdik. Bunlarin içerisinde üniversitelerde BESYO dedigimiz fakültelere ögrenci kazandirdik. Baska kulüplere ögrenci kazandirdik. Gençler bu sürecin sonrasinda bizi daha farkli bir yerde görmek istediler. Özellikle onlarin motivesiyle Resadiye Belediye Baskanligina aday olmaya karar verdik. Bu adaylikta gerçekten Resadiye gençliginin payi büyük oldu. Onlarin enerjisiyle de bugünlere geldik” dedi.



“Spora pozitif ayrimcilik yapilacak”

Futbolla bu zaman kadar ikiz yürüdük. Yani hayatimda futbol hiç ayrilmadi. Belediye baskani olunca da yüzde yüz buna ayri bir pozitif ayrimcilik yapilacak. Hem okul sporlarina yani sadece futbol anlaminda degil futbola tabii fazla katki sunacagiz ama hem okul sporlarina hem de Resadiye’deki bütün amatör kulüplere asiri destek verilecek. Ilerleyen süreçte de göreceksiniz Resadiyespor futbolda çok farkli bir yere gelecek” dedi.

Ergün Ünal, sporla iç içe geçen yasamindan aldigi güçle Resadiye için yeni bir dönemin kapilarini araliyor ve spora verecegi destekle ilçenin sporcu gençlerine umut olmayi hedefliyor.

Kaynak: İHA