Veliefendi'de Yeni Yaris Sezonu Basladi

Türk atçiliginin en önemli yerlerinden olan Istanbul Veliefendi Hipodromu’nda Ilkbahar-Yaz yaris sezonunun starti bugün verildi.

Veliefendi Hipodromu’nda Ilkbahar - Yaz sezonunun açilisina 3 yasli safkan Arap taylari katilim gösterirken, sezonun açilis kosusunu Cengiz Deniz’in sahibi oldugu Kocaefe isimli safkan, jokeyi Ali Yildiz idaresinde kazandi. Kir erkek tay, kariyerinin de ilk startinda galibiyetle tanismis oldu. Yarisin ardindan düzenlenen törende, kazanan safkanin sahibine ödülünü Türkiye Yaris Ati Yetistiricileri ve Sahipleri Dernegi Baskani Turgay Kop takdim etti.

Ingiliz taylarinin geleneksel mücadelelerinden Orhan Meker Serbest Handikapi ve Ergin Talay Kosusu da sezonun ilk yaris gününde çim pistte gerçeklesti. Orhan Meker Kosusu’nu Emrah Agun’un sahibi oldugu Dragon Flames, jokeyi Ayhan Kursun’la kazanirken, Emrah Agun’a ödülünü merhum Orhan Meker’in yegeni Aziz Gorbon takdim etti.

Ergin Talay Kosusu’nda ise Deniz Kurtel’e ait Blue Sunset isimli tay, günün basarili jokeyi Ayhan Kursun’la galibiyete uzandi. Kosu sonrasi yapilan törende, kazanan safkanin sahibi adina N. Arif Kurtel’e kupasini, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Can N. Güven verdi.

Istanbul’da, 17 Kasim’a kadar sürecek olan yaris sezonunda çarsamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yaris günü gerçeklesecek. Gazi Kosusu ise 30 Haziran Pazar günü kosulacak.

93 yaris gününü kapsayan sezonun açilisinda ilk kez kosacak yeni taylar ve Gazi Kosusu adaylarinin boy gösterecegi safkanlarin katilacagi 10 kosulu bir program yapilacak.

Kaynak: İHA