Ugur Erdener Açiklamasi 'Hedefimiz Tokyo Olimpiyatlari'ndan Daha Fazla Madalyaya Ulasmak'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskani Ugur Erdener, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari’nda, Tokyo Olimpiyatlari’nda kazanilan madalya sayisinin üzerine çikmayi hedeflediklerini söyledi. Erdener, ayrica takim sporlarinda daha fazla etkili olunmasi gerektigine de dikkat çekti.

Fransa’nin baskenti Paris’te 26 Temmuz - 11 Agustos tarihlerinde düzenlenecek 2024 Paris Yazi Olimpiyatlari öncesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener, hedefler hakkinda Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Olimpiyatlarda yarisacak sporculara daha fazla destek olmak istediklerini aktaran Baskan Erdener, “Türkiye Olimpiyat Komitesi, bir sivil toplum kurulusudur. Bir kamu kaynagi kullanmiyor. Sponsor gelirlerimiz ne kadar artarsa, olimpiyatlarda yarisacak sporcularimiza o kadar çok destek saglama sansimiz doguyor. Su anda Paris Olimpiyatlari’na katilma durumunda olan 100 sporcumuzu finansal olarak destekliyoruz. Asagi yukari 50-55 oyuncumuzu da Milano-Cortina 2026 Kis Olimpiyatlari için destekliyoruz. Bu desteklerin birçok ülkede oldugu gibi daha çok olmasi gerekiyor. Amacimiz paydaslarimizla birlikte, sporcularimiza daha fazla destek saglamak” diye konustu.



“Hedefimiz Tokyo Olimpiyatlari’ndan daha fazla madalyaya ulasmak”

Paris’in güzel bir organizasyona ev sahipligi yapacagi düsüncesinde oldugunu da belirten Ugur Erdener, “Paris Olimpiyatlari’na, 100’ü biraz askin sporcumuzla katilmayi öngörüyoruz. Bütün veriler onu gösteriyor. Temel hedefimiz, Tokyo Olimpiyatlari’ndan daha fazla madalyaya ulasmak. Paris Olimpiyatlari, bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yili olacak. 1924 Paris Olimpiyatlari’ndan sonra 2024 yilinda tekrar Paris’e gidecegiz. Inaniyorum ki Türkiye, önceki rekorlarini kiracak ve daha büyük bir olimpiyat basarisi elde edecek. Paris, genel olarak çok farkli. Güzel bir organizasyon olacagini bekliyor ve umut ediyorum. Yeni sistem için de hem maliyetlerin düsürülmesi hem de olimpiyat söleninin genis kesimlerle paylasilmasi baglaminda da çok farkli uygulamalara sahne olacak. Su an için bile 8 milyon biletin satilmis oldugunu düsünecek olursak, bu büyük bir basari. Planlanan bütçe hedefinin 1 milyar Euro’nun daha altinda olmasi da olimpiyat oyunlarinin gelecegini düsünmek açisindan güzel bir örnek olusturacak” ifadelerini kullandi.

TMOK Baskani Ugur Erdener, olimpiyatlara kalan kisa sürede sporcularin alacagi son kotalari takip ettiklerini sözlerine ekleyerek, “Mayis ve haziran aylarinda yogun bir sekilde degisik olimpik dallarin son kota turnuvalari gerçeklesecek. Bizim de kafilemiz sekillenecek. Tabii ümidimiz Paris için degil ama sonraki olimpiyatlarda takim sporlarinda daha fazla var olmaliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA