Türki Cumhuriyetleri Masa Tenisi Sampiyonasi Sona Erdi

Balikesir, Sehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Türk Devletleri Teskilati bünyesindeki üye ülkelerin Masa Tenisi Federasyonlari arasindaki is birligini güçlendirmek, ülke sporcularinin performans gelisimlerine katki saglamak ve sosyal-kültürel etkilesimi arttirmak amaçlariyla U15 kategorisinde düzenlenen Masa Tenisi Kampi ve Sampiyonasi organizasyonuna ev sahipligi yapti.

Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Masa Tenisi Federasyon Baskanligi ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi koordinesinde gerçeklestirilen organizasyona Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kirgizistan ve KKTC olmak üzere 7 ülke takimi katildi.

Organizasyonda takimlar, 11-15 Nisan tarihleri arasinda kamp ve antrenman çalismalarini gerçeklestirdi. 16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenen müsabakalar sonucunda derece elde eden takimlar ödüllerin sahibi oldu. Sonuçlar ise söyle: Erkekler Kategorisi: 1.Türkiye, 2.Türkmenistan, 3.Kazakistan, 4.Kirgizistan olurken, Kizlar Kategorisinde: 1.Kazakistan, 2.Türkiye, 3.Azerbaycan, 4.Özbekistan oldu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, “Bu organizasyon, masa tenisi sporunda bölgesel is birligini tesvik etmek ve genç sporcularin yeteneklerini sergilemelerine tanimak açisindan önemli bir adim. Sporcularimizi Gençlik ve Spor Kenti Balikesir olarak agirlamaktan memnuniyet duyduk. Organizasyonun düzenlenmesinde katki saglayan tüm paydaslarimiza, emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ederim. Katilan tüm ülkeleri ve sporculari tebrik eder, spor yasamlarinda basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA