Sampiyonlar Ligi'nde PSG Ve B. Dortmund Yari Finalde

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövans maçlarinin ardindan Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yari finale yükseldi.

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövans maçlarinin heyecani iki maçla basladi.

Sahasinda ilk maçta Ispanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karsilasti. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nin golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kirmizi kart görmesiyle 10 kisi kaldi. Fransiz ekibinde Ousmane Dembele ilk maçin ardindan bu maçta da fileleri havalandirarak esitligi sagladi. Ikinci yarida oyun üstünlügünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrildi. Toplamda 6-4 skor üstünlügü olan PSG yari finale yükseldi.

Geri dönüslerin yasandigi maçta tur Dortmund’un

Sampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eslesmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karsilasmasinda gülen taraf Alman temsilcisi oldu. Ispanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçin dezavantaji ile sahaya çikan Dortmund, ilk yarida Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yariyi 2-0 önde tamamladi. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nin golleriyle esitligi sagladi. Temponun arttigi mücadelede Alman sari-siyahlilar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettigi gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarislariyla farki önlerken maç da bu skorla tamamlandi. Toplamda 5-4 skor üstünlügü olan Borussia Dortmund, yari final bileti aldi.

Yari finalde ilk eslesme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu.

Sampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSI 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçlari oynanacak.

Kaynak: İHA