Rize'de Gençler Ragbide Birer Milli Takim Oyuncusu Olmak Için Siki Çalisiyor

Rize’de gençler, mücadele ve dayanikliligin sporu olan ragbide hedeflerini milli takim kadrolarinda yer almak olarak belirledi.

Mücadele ve dayanikliligi gerektiren Ingiltere’ye ait bir spor dali olan ragbide Rizeli gençler, kurduklari takimla maçlara iddiali giris yapti. Bu yil ilk defa müsabakalara giren Rize takimi, güzel bir basari elde etti. Ragbi antrenörleri Yasin Çakir ve Süleyman Delihasan, 53 genci ragbide gelistirmeye çalisiyor. Gençlerin öncelikli hedefleri, ragbide kendilerini en iyi sekilde gelistirerek milli takim formasini giymek. Takimin oyuncularindan 16 yasindaki Osman Efe Yagci, milli takim seçmelerine hak kazandi.

Az bilinen ragbi bransini köylere kadar tasiyacaklarini ifade eden Yasin Çakir, “Buraya yeni atandim. 6 aylik kisa sürede de bir çocugumuzu seçmelere hak kazandirdik. Bu daha baslangiç. Rize’yi ilk defa bu sene maçlara soktuk. Bu sene Rize’nin adini duydular. Duymaya da devam edecekler. Rize merkezde ragbi ilk defa kuruldu. Rize’mizin gençlerini özellikle bizim antrenör olarak görevimiz var. Madde kullanimi artik küçük yaslara kadar geldi. Bunu engellemek için çocuklarimizi devletimizin tesislerinde isleyip, ince eleyip sik dokuyarak uluslararasi arenalara yetistiriyoruz. Biz kuyuya bir tas attik. Insallah bunun sonu gelmeyecek. Ilçelerinden köylere kadar ragbi bransini yayacagiz. Bizim su an bir çocugumuz var. Zamanla bütün milli takimi Rizeli yapana kadar durmayacagiz. Rize’yi her yerde birinci siraya koyma hedefimiz var. Ragbi çok zor bir spor. Yurt disinda Amerikan futbolu erkek sporu, ragbi yürek sporu diye geçer” seklinde konustu.

Rize’de ragbinin taninan bir spor olmadigini söyleyen Süleyman Delihasan da, “Öncelikle ragbi, Rize’de taninan bir spor degil. Yasin hocamiz sayesinde bu sporu Rize’de yaymaya çalisiyoruz. Basarili olacagimiza inaniyorum. Bir arkadasimizi milli takim seçmelerine gönderiyoruz. Sokaktaki gençleri spora yönlendirip, devletimizin tenceresinde pisirmeye çalisiyoruz” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA