Rasit Barisici Yeniden Bursaspor'a Baskan Adayi Oldu

Rasit Barisici, Bursaspor’un 18-26 mayis tarihlerinde yapilacak Olagan Genel Kurulu’nda baskan adayi oldugunu açikladi. Barisici, “Bursasporumuzu tüm gençlerimize sevdirebilmek için adayiz. Üzerimizdeki yükün ne oldugunu bilerek bir araya geldik. Her türlü projemiz hazir. Önümüzdeki en büyük engel olan tahtanin açilmasi dahil her türlü çalismamizi yapiyoruz” dedi.

Bursaspor’un 18-26 mayis tarihlerinde yapilacak Olagan Genel Kurul öncesi baskan adaylari da resmi açiklamalar yapmaya basladi.

Bir önceki dönem Olaganüstü Kongre’de de aday olan, koltugu Sinan Bür’e kaptiran Rasit Barisici, yeniden baskan olmaya karar verdi. Rasit Barisici, ‘Yeniden basliyoruz’ sloganiyla yaptigi basin toplantisinda, sunlari söyledi: “Büyük bir cografyaya hükmeden Osmanli Imparatorlugunun 130 yil baskentligini yaptigi, Cumhuriyetimizin ilanindan sonra basta otomotiv sanayinin devi, tekstil sektörümüzün lokomotifi, 17 sanayi bölgesi ve kayitli 54 bin sanayicisi olan; ülkemizde dogal güzellikleri, turizmi ve tarimi ile Türkiye’mizin gözbebegi Bursa sehrimizi 3. Lig’e düsürdük. Yapilan hatalarla sanayimizi, Bursaspor sevgisi asigi olan milyonlarca taraftarimizi, Teksas’i, Maraton’u ve Bursa basinimizi 3. Lig’e düsürdük. Ben ve arkadaslarimin kimse ile bir kavgasi yok. Geçmis üzerinde çok daha fazla durursak yanlis yapariz. Iyi niyetle, Bursasporumuzun faydasi olabilecegi düsüncesiyle yapilan ama sonucunda hata oldugu anlasilan birçok çalisma yapilmis olabilir. Bildigimiz, gördügümüz ve yasadigimiz ama birileri tarafindan bilerek, isteyerek yapilan hatalar bizi degil Bursasporumuzun hukuk kurulunu ilgilendirir. Onlarin olabilecek önerileri dogrultusunda biz yönetim olarak haklarimizi korumak açisindan ne gerekiyorsa onu yapariz” dedi.



Transfer tahtasi açilacak mi?

Rasit Barisici söyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi. ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardir’. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Suna emin olun ki iddia ediyorum su an Bursaspor’da çalismalariyla, projeleriyle, vizyonuyla en hazirlikli grup biziz. Kaybetmis oldugumuz son genel kurulumuzdan beri bugüne dek her gün, her dakika Bursasporumuzun gelecegi için fikirler üretiyoruz. Bir önceki genel kurulumuzda seçilmis olsaydik hepimiz çok farkli seyler konusuyor olacaktik. Bizler tempomuzdan hiçbir sey kaybetmeden çalismaya devam ettik. Arkadaslarimizla birlikte adayiz. Niye adayiz biliyor musunuz? Hiç düsündünüz mü, Bursaspor gibi bir kulübün bir futbol takimi bile yok. 14 futbolcumuzla yeni sözlesme imzalamak ve onlari inandirarak motive etmemiz gerekiyor. Bu sehri tekrar ayaklandirmak, Bursasporumuzu tüm gençlerimize sevdirebilmek için adayiz. Üzerimizdeki yükün ne oldugunu bilerek bir araya geldik. Her türlü projemiz hazir. Önümüzdeki en büyük engel olan tahtanin açilmasi dahil her türlü çalismamizi yapiyoruz. Tüm bunlari yaparken Bursasporumuzun, sponsorlarimizin ve bize destek olan kuruluslarimizin tek bir kurusunun bosa harcanmasina sebep olmadan bunlari basaracagiz. Emin olun ki tüm Türkiye spor kamuoyu yeni bir yönetim modeliyle tanisacak. Bu model; birliktelik güven ve seffaflik üzerine kurulacak. Hiçbir yönetim kurulu üyemizin Bursaspor’dan bir beklentisi yok ve daha fazla ne yapabiliriz heyecani içindeler.”

Yönetim kadrosu da belli oldu

Bursaspor baskan adayi Rasit Barisici, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’le de görüstüklerini belirterek, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Bozbey’i bir kez daha kutluyor ve basarilar diliyorum. Sayin Bozbey ile yaklasik 9 ay öncesinden beri defalarca Bursa ve Bursasporumuzu konustuk, projelerimizi paylastik. Birlikte faydali seyler yapabilecegimize inandik. Yönetim olarak hiçbir zaman isteyen taraf olmayacagiz. Öylesine projeler hazirladik ki uygulanirsa kentimize, halkimiza faydali olacagiz. Kulübümüze düsecek paylardan da Bursasporumuz kisa zamanda eski günlerine kavusacak. Sampiyonlugumuzu en büyük hatira olarak kalbine yazmis biri olarak söz veriyorum ki ben ve yönetimim bu isi basaracagiz. Biz sadece elimizi degil, yüreklerini bu ise koymus arkadaslar olarak bizler gibi yüregini koyan basin mensuplari, taraftar ve yüce genel kurulumuza hizmet askindayiz” dedi.

Rasit Barisici son olarak yönetim kadrosunda olan isimler açikladi.

Iste o isimler; Murat Saglam, Ibrahim Bayram, Mehmet Erdinç, Cengiz Kaya, Mehmet Turgutalp, Hasan Hüseyin Demir, Sinan Pala, Sedat Efe, Ayberk Uysal.

Kaynak: İHA