Nihat Tokat Açiklamasi '28 Yillik Deneyimle Fenerbahçe'ye Olan Hizmet Askimi Hissettirmek Istiyorum'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskan Adayi Nihat Tokat, "Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Baskanligina adayligimi en içten duygularimla ve büyük bir kararlilikla açikliyorum. 28 yillik kongre üyesi olmanin getirdigi deneyim ve baglilikla, Fenerbahçe’ye olan sevdami ve hizmet askimi her birinize hissettirmek istiyorum" dedi.

Fenerbahçe’de Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantisi, 27 Nisan Cumartesi günü yapilacak. Divan baskanligina adayligini açiklayan Nihat Tokat, Dalyan Club’ta basinla bir araya geldi. Anadolu’dan yogun destek aldigini belirterek sözlerine baslayan Tokat, "Büyük bir gurur ve heyecanla, uzun yillardir Fenerbahçe camiasina hizmet etmenin onurunu tasiyarak önemli bir adimi sizlerle paylasmak istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Baskanligina adayligimi en içten duygularimla ve büyük bir kararlilikla açikliyorum. 28 yillik kongre üyesi olmanin getirdigi deneyim ve baglilikla, Fenerbahçe’ye olan sevdami ve hizmet askimi her birinize hissettirmek istiyorum. Fenerbahçe’ye olan bagliligim, 14 yasinda Amigo Çetin’in davulunu tasimakla baslayip, 1981-1985 yillari arasinda futbol takimlarinda golcü forvet olarak sahada yer alip deneyim kazandim sonraki sürecim 1907 Fenerbahçe Dernegi’nin kurucularindan biri olmama kadar uzaniyor. Bu tarihi mirasi korumak ve gelecege tasimak için var gücümle çalisacagim. Kulübümüzün degerlerini ve tarihini yasatma konusundaki kararliligim, geçmiste yaptigim çalismalardan da belli olmaktadir" diye konustu.

Fenerbahçe çatisi altinda yaptigi çalismalar hakkinda da katilimcilara bilgilere aktaran Tokat, "1907 Kombine kartlarinin projesini hayata geçirme sürecinde, rahmetli enistem Ugur Erkmen’le birlikte önemli bir rol üstlendik. Ayrica, ’Rüya Takim’ olarak anilan Basketbol takiminin olusumunda aktif görev aldim. 1997 yilinda Türkiye’nin en çok dinlenen spor programi olan Spor Vizyon’un hazirlayicisi ve sunucusu olarak Fenerbahçe FM’de yer alarak, kulübümüze olan bagliligimi tüm Türkiye’ye duyurmayi basardim" ifadelerini kullandi.

"Fenerbahçe için bütün enerjimi seferber etmekten büyük onur duyuyorum"

Sari-lacivertli taraftarlarin ihtiyaçlarina her zaman cevap verdigini ve verecegini belirten Tokat, "Fenerbahçe sadece bir spor kulübü degil, benim için yasam biçimidir. Babamdan kalan en büyük mirasimi, bu essiz camiaya olan sevgimi ve bagliligimi, iki ogluma miras birakacak olmanin gururunu yasiyorum. Daha önceki dönemde Taraftarlar Birligi Dernegi’nin kurucularindan ve baskani olarak, taraftarlarimizin her zaman yaninda oldugumu ve ihtiyaçlarina en iyi sekilde cevap verecegimi kanitladim. Fenerbahçe için bütün enerjimi ve yetenegimi seferber etmekten büyük onur duyuyorum. Kulübümüzün 27 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçeklestirilecek olan Seçimli Yüksek Divan Kurulu toplantisinda, Yüksek Divan Kurulu Baskan Adayiyim, sizlerin güveni ve destegiyle buradayim. Birlikte, gelecege umutla ve heyecanla bakiyoruz" seklinde konustu.



"Aziz Yildirim ile Ali Koç’u baristiracagim"

Taraftarlarin kendisine yönelik talepleri hakkinda bilgi veren Tokat, sunlari söyledi:

"Kiymetli baskanimiz, ayrilmasini istemedigim, devam etmesini istedigim, böyle bir baskanla, böyle bir vizyonla Avrupa’da çok daha ileriye gidecegiz, sampiyonluklar yasayacagiz. Bu yönetimimiz, idari kadromuzla ve futbolcularimizla; hepsi inanmis durumda. Anadolu’dan bana söylenen ‘Biz bu kutuplasmayi istemiyoruz. Aziz Yildirim baskanimizla, Ali Koç baskanimizi baristirin. Fenerbahçe bölünmesin’ Size söz veriyorum eger baskan olursam ilk icraatlarimdan bir tanesi bu iki güzide baskanimizi baristirmak olacak. Umuyorum onlar da bu davetime icabet edecekler."

"28 sampiyonlugumuz bize gelecek"

Fenerbahçe’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptigi 28 sampiyonluk basvurusunu hatirlatan Tokat, göreve gelmesi durumunda bu konuyu yeniden gündeme getireceklerini belirterek, "Futbol Federasyonu’nu ikna edecegiz, rakiplerimizi ikna edecegiz, ikna olarak o 28 sampiyonlugumuzu alacagiz. 28 sampiyonlugumuz bize gelecek" dedi.

Yüksek Divan Kurulu baskan adaylarindan biriyle birlesme talebinin olup olmadigi ile ilgili soruya Tokat, "Herhangi bir birlesmeye sicak bakmiyorum. Baskanlik için sansimi sonuna kadar devam etmek istiyorum" yanitini verdi.

Kaynak: İHA