Mbappe, Shevchenko Ve Ibrahimovic'i Yakaladi

Fransiz yildiz Kylian Mbappe, UEFA Sampiyonlar Ligi çeyrek final rövans maçinda Barcelona’ya attigi 2 golle birlikte, turnuvada 48’er golü bulunan Andriy Shevchenko ve Zlatan Ibrahimovic ile gol sayilarini esitledi.

Paris Saint-Germain, UEFA Sampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-2 maglup oldugu ilk maçin rövansinda konuk oldugu Barcelona’yi 4-1’lik skorla maglup ederek, yari finale adini yazdirdi. Mücadelede 2 kez gol sevinci yasayan 25 yasindaki futbolcu Kylian Mbappe, turnuvada toplamda 48 gole ulasti. Fransiz yildiz, Sampiyonlar Ligi tarihinde Ukraynali eski futbolcu Andriy Shevchenko ve Isveçli eski futbolcu Zlatan Ibrahimovic’le gol sayilarini da esitledi.

Mbappe, Devler Ligi’nde zirvede

25 yasindaki futbolcu, dün aksam buldugu gollerle birlikte bu sezon Devler Ligi’nde gol sayisini 8’e yükselterek, gol kralligi yarisinda zirveye yükseldi. Mbappe, Paris Saint-Germain’in UEFA Sampiyonlar Ligi’nde bu sezon oynadigi 10 müsabakanin tamamina 11’de baslarken, hepsinde 90 dakika sahada kaldi. Fransiz yildizi, 7 kez gol sevinci yasayan Ingiliz forvet Harry Kane takip ederken, 6’sar golü bulunan Antoine Griezmann ve Erling Haaland da listenin devaminda yer aldi.

Kaynak: İHA