Jose Mendilibar Açiklamasi 'Hedefimiz Tur Atlamak'

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe maçiyla ilgili, “Ilk maçtaki hatalari tekrarlamamak için var gücümüzle oynayacagiz. Hedefimiz tur atlamak” dedi.

Olympiakos, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda Fenerbahçe’ye konuk olacak. Karsilasma öncesi Ülker Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, “Ilk maçtaki gibi iyi baslangiç yapmak istediklerini aktaran Mendilibar, "Ilk maçtaki iyi yanlarimizi örnek alacagiz. Maça baslangicimizin tekrarini hedefliyoruz ama o kadar kolay olmayacagini biliyoruz. Ilk maçtaki hatalari tekrarlamamak için var gücümüzle oynayacagiz. Hedefimiz tur atlamak" diye konustu.



“Ilk maçtaki penalti çok talihsizdi”

Oyun planlarinda büyük degisiklikler yapmayacaklarini vurgulayan tecrübeli çalistirici, "Ilk maça benzer bir maç olmayacaktir. Ilk oyun karakterimizi ve planimizi aynen uygulayacagim. Bizim için ilk maçta oyunun seklini degistiren talihsiz penaltiydi ve bu bizi çok etkiledi."

Mental yorgunluk ve fiziki yorgunlukla ilgili sorulan soruya Ispanyol teknik adam, “Tecrübe genç oldugun zaman sende yoktur. Içindeki hisler farklidir. Fakat tecrübenin verdigi bilgi, ilk zamanki heyecanla birlestiginde, her iki anlamda yorgunluktan uzak takimla çikacagiz” dedi.



“En iyi antrenman maçtir”

Oyuncularina kendilerine güvenmesi tavsiyesinde bulundugunu dile getiren 63 yasindaki teknik adam, "Türkiye ligini takip ediyorum. Sampiyonluk yarisinda 2 takim var ve aralarinda 2 puan fark var. Her birinin programini bilmiyorum. Bundan sonra kendi gücünü gösteren sampiyon olacak. Yarinki maçta Fenerbahçe’ye çok saygimiz çerçevesinde favori biziz. Sadece tur atlamayi degil iyi bir oyunla turu geçmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da görev alan takimlar üst üste maç yapmaya hazir olmak zorunda. Bir maç oynayip oynamamak sebep olmamali. Kendisini oyuna ve maça veren bir takim bu tür durumlara takilmaz. En iyi antrenman maçtir" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA