Ismail Kartal Açiklamasi 'Güçlü Oyunumuzla Yarin Rakibimizi Yenip Yari Finale Yükselmek Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Olympiakos’un iyi bir takim oldugunu belirterek, “Biz de iyi bir takimiz. Bizim yari finale adimimizi atabilmemiz için taraftarlarimizin destegi ile güçlü oyunumuzla yarin rakibimizi yenip yari finale yükselmek istiyoruz” dedi. Kartal, ayrica yarin en ideal 11 ile sahada olacaklarini söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda yarin saat 22.00’de Yunan temsilcisi Olympiakos ile karsilasacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, müsabaka öncesi Ülker Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Karsilasmaya iyi hazirlandiklarini aktaran Kartal, “Oyuncularimizla yapmis oldugumuz toplantilar ve antrenmanlarla maça hazirlandik. Ilk maçta 3-2 kaybederek ülkemize geldik. Yarin muhtesem taraftarimizin önünde yari finale çikmak için, rakibimize baktiginiz zaman yapmis oldugumuz analizler dogrultusunda oyuna etki edecek oyuncular var. Olympiakos takimi iyi bir takim, biz de iyi bir takimiz. Bizim yari finale adimimizi atabilmemiz için taraftarlarimizin destegi ile güçlü oyunumuzla yarin rakibimizi yenip yari finale yükselmek istiyoruz” diye konustu.



“Kendi karakterimizi sahaya koyarak kazanmak istiyoruz”

Yunan takimina karsi üstün oynamalari gerektigine dikkat çeken Kartal, “Taraftarlarimizin maç basindan sonuna kadar bizi destekleyecegini biliyoruz. Rakibimize karsi daha üstün oynamaliyiz. Taraftarlarimizin verecegi destek çok önemli. Oyuncularimizin da daha özgüvenle oynayacagina inaniyorum. Biz ilk maça iyi baslamistik. Rakip takimin kaliteli oyunculari var, yarin insallah bireysel hatalar yapmadan kendi karakterimizi sahaya koyarak kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Her elestiriye kafayi takarsak kendi isimizi yapamayiz”

Kamuoyundan yeterli destek alip almadiklari ile ilgili soruya Kartal, “Her sey ortada. Yeterli destegi alip almadigimizi kamuoyunun takdirine birakiyorum. Bu takimin nasil futbol oynadigini, ne kadar puanlar aldigini, ne kadar gol attigi her sey ortada. Fakat her elestiriye kafayi takarsak kendi isimizi yapamayiz. Etkilenmeyerek kendi durusumuzu yapmaya devam edecegiz” yanitini verdi.

“Djiku yarin oynayabilir”

Ismail Kartal, Ganali futbolcu Alexander Djiku ile ilgili de son durumunu paylasarak sunlari söyledi:

“Djiku çok iyi durumda, bu aksam antrenmanda da bakacagiz. Yarin oynayabilir. Djiku çok kaliteli, çok karakterli oyuncu. Hatta bir maçta sakatlanmasina ragmen özverisiyle oynadi.”

“Yarin en ideal 11 ile baslayacagiz”

Birçok oyuncunun sakatlandigina da vurgu yapan Kartal, “Belki aylarca birçok oyuncu olmadan maça çiktik. Bazen 5 stoperin 5’i de sakatti. Bu oyunculardan yoksun maça çiktik. Oyuncularimla çok zor bir süreçten geçtik. Özverisinden dolayi hepsini tebrik ediyorum. Yarinki maça en ideal 11 ile baslayacagimiza inaniyorum. Kaptanlarim çok karakterli oyuncular, ben de karakterli bir insanim. Güvenimizle bu günlere geldik. Bundan sonra da devam edecegiz” dedi.



“Oyun felsefemizden asla vazgeçmedik”

Sari-lacivertli takimin teknik patronu, pozitif futboldan vazgeçmediklerini dile getirerek, “Biz her maça kazanmak için çikiyoruz. Oyun felsefemizden asla vazgeçmedik. Bir sekilde o evreleri atlatabildik. Olympiakos maçinda 3 tane oyuncumu oynatamadim, korumak zorundaydim. Bir futbolcu sakatligi geçince hemen oynatamazsiniz. 8-10 tane antrenmana çikmasi lazim ki maç ritmini yakalayabilmesi için. Biz dogru ani bekleyerek oyuna atmaya çalisiyoruz. Yarin oyuncularimin çogu sahada olacak” diye konustu.



“Sakat oyuncularin yüzde 98’i düzeldi”

Sakat oyuncularla ilgili de bilgiler veren sari-lacivertlilerin teknik patronu, “Su anda sakat oyuncularin yüzde 98’i düzeldi. Bir tek Mert Hakan Yandas var. Tadic, 8-9 tane milli takimda oynadi. Avrupa’nin birçok kulübüne baktiginiz zaman, bu kadar yüksek maç oynayan takimlarin antrenörlerinin sikayeti var. Covid’den sonra sporcu sakatligi yüzde 200 artmis. Bu kadar yüksek tempolu maç oynamak kolay seyler degil. Maalesef sadece ben degil, futbol adamlari muzdaribiz” seklinde konustu.

Kartal, yarinki maçin penaltilara gitme ihtimali üzerine, “Hafta içi penalti çalismamiz oldu. Bu aksam da olacak. Insallah penaltilara kalmaz” dedi.



“Oosterwolde, su anda iyi durumda”

Yasadigi sakatlik nedeniyle menisküs ameliyati olan Jayden Oosterwolde ile ilgili Kartal, “Jayden, su anda iyi durumda, çok güçlü bir kas yapisi var. Beklenenden önce aramiza dönecegini düsünüyoruz. Belki de lig bitmeden aramiza katilabilir diye düsünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA