Halk Oyunlari Söleni Denizli'de Basladi

Halk Oyunlari Okul Sporlari Gençler Bölge Sampiyonasi, Denizli’nin ev sahipliginde Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda gerçeklesen yarismalarla devam ediyor. 8 ilden 14 ekibin performanslarini sergiledigi sampiyonada, ilk gün yapilan Düzenlemesiz Dal kategorisi yarismalarinda dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi.



Denizli’de gerçeklesen ulusal spor organizasyonlarina bir yenisi daha eklendi. Halk Oyunlari bransinda il sampiyonalarinda dereceye girerek Grup Sampiyonasi’nda yarismaya hak kazanan 8 farkli ilden 14 ekip Bölge Sampiyonasi için Denizli’de bulustu. Iki gün boyunca sürecek yarismalar 16 Nisan Sali günü 10.30’da Vali Recep Yazicioglu Spor Salonu’nda yapilan açilis seremonisi ile basladi.

Yarismalarin ilk gününde farkli illerden 8 ekip, Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da hünerlerini sergiledi.

Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda yapilan yarismanin ilk gününde, ekiplerin uyum ve performanslarina göre Halk Oyunlari milli hakemlerinden olusan jüri tarafindan puanlama yapildi. Son iki yilin Türkiye Sampiyonu 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi, Düzenlemesiz Dal’da birinci olarak final bileti alirken, Aydin Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi ikinci, diger Denizli temsilcisi Kale Mustafa Sipar Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Derece elde ederek Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanan ekipler madalya ve basari belgelerini Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman’in elinden aldi.

Halk Oyunlari Sölenine ev sahipligi yapiyor olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, kültürel degerlerin gelecek nesillere aktarilmasinda halk oyunlarinin büyük önem tasidigina degindi. Halk Oyunlarinin; kültür ve medeniyetler besigi olan yurdumuzun büyük bir zenginligi oldugunu söyleyen Ilman, sampiyonada ikinci gününde yarisacak diger tüm ekiplere basarilar diledi.

Kaynak: İHA