Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Yari Final Için Sahada

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçinda Yunan ekibi Olympiakos’u konuk edecek. Sari-lacivertliler, iki farkli galip gelmesi durumunda yari finale yükselecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövans maçinda Fenerbahçe, yarin saat 22.00’de evinde Olympiakos ile karsilasacak. Sari-lacivertliler, geçtigimiz hafta 3-2 kaybettigi rakibini, taraftari önünde yenerek yari final biletini almak istiyor. Kanarya, müsabakadan iki farkli galip ayrilmasi halinde tur atlayacak. Fenerbahçe’nin 1 farkli kazanmasi durumunda ise uzatmalar, gerekirse de penalti atislarina geçilecek.

Fenerbahçe ile Olympiakos 4. randevuda

Fenerbahçe, Yunan rakibi Olympiakos ile bugüne kadar 3 kez karsilasti. UEFA Avrupa Ligi 2021-2022 sezonunda ayni grupta yer alan iki ekip arasinda oynanan karsilasmalari Olympiakos, Istanbul’da 3-0, sahasinda da 1-0’lik skorla kazandi.

Bu sezon da Konferans Ligi çeyrek final ilk maçinda gülen taraf yine kirmizi-beyazlilar oldu.

Avrupa kupalarinda 270. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 269 kez boy gösterdi. Bu süreçte 106 galibiyet alan sari-lacivertliler, 55 müsabakada berabere kalirken, 108 maçta da sahadan yenilgiyle ayrildi. Geride kalan karsilasmalarda Kanarya, rakip fileleri 365 kez havalandirirken, kalesinde ise 384 gol gördü.

Konferans Ligi’nde 18. maç

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde 18. kez mücadele edecek. Kanarya, bu organizasyonda oynadigi 17 müsabakada 11 galibiyet elde ederken, 6 maglubiyet aldi. Sari-lacivertliler, söz konusu mücadelelerde 43 kez gol sevinci yasarken, kalesinde ise 23 gole engel olamadi.

Yunan takimlari ile 10. kez

Kanarya, Olympiakos ile oynadigi turun ilk müsabakasi da dahil olmak üzere bugüne kadar Yunanistan ekipleriyle 9 müsabakaya çikti. Panathiniakos ile UEFA Kupasi’nda karsi karsiya gelen Fenerbahçe, PAOK ve Atromitos ile de Avrupa Ligi elemelerinde kozlarini paylasti. Söz konusu karsilasmalarda sari-lacivertli takim, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 maglubiyet aldi.

Batshuayi ve Tadic golleriyle tasidi

Fenerbahçe’nin, UEFA Konferans Ligi’nde bu sezon en golcü isimleri 6’sar golle Michy Batshuayi ve Dusan Tadic oldu. Takimin bu sezon hücumdaki önemli futbolcularindan olan Irfan Can Kahveci, 5 kez gol sevinci yasadi. Sari-lacivertlilerin 24 golle tüm kulvarlarda en golcü oyuncusu olan Bosna Hersekli Edin Dzeko da 4 gollük katki sagladi.

Tobias Stieler düdük çalacak

Fenerbahçe ile Olympiakos arasinda oynanacak müsabakada Almanya Futbol Federasyonu’ndan Tobias Stieler düdük çalacak. Stieler’in yardimciliklarini Christian Gittelmann ile Mark Borsch yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak. Zorlu mücadelede VAR koltugunda Christian Dingert, AVAR’da Sascha Stegemann oturacak.

Kaynak: İHA