Erkan Sözeri Açiklamasi 'Suni Çim Yüzünden Oyuncularimiz Sakatlandi'

Karsiyaka Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Profesyonel liglerde suni çimlerde oynamak bence çok gereksiz. Bu konuda federasyonun bir adim atmasini bekliyoruz, rica ediyoruz. Çünkü suni çimden dolayi üç tane oyuncumuz sakatlandi” dedi.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Karsiyaka’nin Teknik Direktörü Erkan Sözeri, geçtigimiz hafta sonu oynanan Bulvarspor maçinda suni çimden dolayi yasadiklari sorunlari Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Takimdaki oyuncularin sürekli çim sahada hazirlanip, daha sonra suni çimde maça çiktiklari için sakatlandiklarini belirten Sözeri, “Biz hali gibi zeminde antrenman yapiyoruz. Gidiyoruz Alsancak Stadyumu’na harika bir zemin. Stadyum gibi stadyum, taraftarimiz muhtesem. Öyle bir ambiyansta oynuyoruz. Rakiplerimiz de öyle. Biz simdi gidiyoruz suni çimlerde oynuyoruz. Suni çimler Belarus ülkelerinde var. Iklimden dolayi suni çimlere izin veriyorlar orada. Simdi bizim iklimimiz Allah’a sükür güzel. Profesyonel liglerde suni çimlerde oynamak bence çok gereksiz. Yani bu konuda federasyonun bir adim atmasini bekliyoruz, rica ediyoruz” dedi.



“Suni çim yüzünden sakatlar verdik”

Bulvarspor maçindaki suni çimden dolayi üç oyuncularinin sakatlandigini dile getiren Sözeri, “Erdem çok iyi oynuyordu ve Süper Lig’e aday bir oyuncumuzdu. Eyüp’ten kiraladik. Harika isler çikariyordu. Çapraz baglari koptu. Ameliyat olacak. Yani sadece suni çimden mi diyebilirsiniz ama bu suni çimin etkileri. Fatih Tasdelen golcü oyuncumuz çok formdaydi ve bileginden sakatlandi. Suni çimde bilegi döndü. Simdi o da hafta sonuna yetisir mi yetismez mi bilmiyoruz. Sol bekimiz Ferdi Burgaz, gencecik kendine bakan oyuncumuz, sürekli oynayan oyuncumuz arka adalesi sakatlandi. Anlik hamlelerden dolayi. Bu konuda federasyon adim atsin. Yani suni çime asla izin vermesin. Bunu yapmak çok zor degil. Yani bir tane futbolcu eksik transfer edilir. Bu yapilabilir. O yüzden buradan da çagrimi yineliyorum” ifadelerini kullandi.

“Rakibimiz düsme hattinda”

Hafta sonu oynayacaklari Hacettepe 1945 maçina dair de açiklamalarda bulunan Erkan Sözeri, “Rakibimiz düsme hattinda. Bütün rakiplerimiz de düsme hattinda oynuyorlar. Bizim grup özellikle çok sikintili. Play-off ile düsme hatti arasinda dört puan var. Bir maç kazandigi zaman play-off oynuyor takimlar, bir maç kaybettiklerinde düsme hattina oynuyorlar. Hacettepe’de geçen hafta içeride yara aldi. Simdi daha dikkatli oynayacaklardir ama biz her seye hazirlikliyiz. Cenk Ahmet sakatti yeni dönüyor ama daha hazir degil. Seref, Fatih, Ferdi, Erdem, Yasin Ozan sakatlandi. Takimin yarisi yok su anda. Ama bir anlayisini insa ettik. Oyuncularimiz da buna irade gösteriyorlar. Giren çikan oyuncular o sisteme ayak uydurdular. Biraz geç oldu ama güzel oldu. Simdi onun meyvelerini topluyoruz. Ekmegini yiyoruz tabiri caizse. Pazar günü de taraftarimiz tabii ki mutlaka gelecektir. Gene o ambiyansi yasatacaktir. Pazar günü de çok güzel bir galibiyetle rakiplerimizin sonuçlarini bekleyecegiz. Biz hala birinci ve ikinci olmaktan vazgeçmedik. Biz alti puan alip rakiplerimizin sonuçlarini bekleyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA