Dusan Tadic Açiklamasi 'Daha Iyi Takim Oldugumuzu Göstermemiz Gerekiyor'

Fenerbahçe’nin Sirp futbolcusu Dusan Tadic, Olympiakos ile oynanan ilk maçtaki hatalara dikkat çekerek, “Yarin bu hatalari yapmamayi planliyoruz. Futbol konusunda onlardan daha iyi takim olmamiz gerektigini göstermek istiyoruz. Turu atlamak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçinda yarin saat 22.00’de Yunan temsilcisi Olympiakos ile karsilasacak. Fenerbahçe’nin Sirp yildizi Dusan Tadic, mücadele ile ilgili degerlendirmelerde bulunarak, “Yarin ilginç bir maç olacagini düsünüyorum. Iki takim da kaliteli oyunculardan kurulu. Ilk maç çok bireysel hata yaptik ama daha sonrasinda iyi bir skorla ayrildik. Yarin bu hatalari yapmamayi planliyoruz. Futbol konusunda onlardan daha iyi takim olmamiz gerektigini göstermek istiyoruz. Turu atlamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’yi yari finale çikarmak bizler için zorunluluk”

Ilk maçta dezavantajli skor hatirlatilan soruya Tadic, “Bizim her anlamda onlardan daha iyi oldugumuzu teknik ve taktiksel olarak göstermemiz gerekiyor. Saha içinde sorumluluk almamiz gerekiyor. Fenerbahçe’yi yari finale çikarmak bizler için zorunluluk” yanitini verdi.

“Yarin harika atmosfer olacagini düsünüyorum”

Sari-lacivertli taraftarlarla ilgili de konusan Tadic, “Harika bir taraftara sahip oldugumuzu düsünüyorum. Gördügüm en iyisi. Onlar bizim için itici güç. Bunu pozitif anlamda görmemiz gerekiyor. Elestiri ve tepki olabiliyor. Bu sorumluluklari almamiz gerekiyor. Bizler büyük takimda oynama sebebimiz, bunlarla bas edebilmek oldugunu düsünüyorum. Yarin da harika atmosfer olacagini düsünüyorum. Birlikte bir seyler basarmak istiyoruz” diye konustu.



“Her futbolcu forvetinin gol krali olmasini ister”

Süper Lig gol kralligi listesinde zirvede olan Dzeko ile ilgili sezon basinda ‘gol yapmak istiyorum’ sözü hatirlatilan Tadic, “Benim pozisyonumda oynayan her futbolcu, forvetinin gol krali olmasini ister. Benim pozisyonumda oynayan oyuncularin en büyük hedefi önündeki santrforu beslemektir. Daha da önemlisi takimimizin maçlarini kazanmasidir” dedi.



“Fenerbahçe’de 50 maç oynamak büyük bir onur”

Olympiakos mücadelesi ile birlikte bu sezon 50. kez Fenerbahçe formasini terletecek olan Tadic, söyle konustu: “Böylesine büyük kulüpte 50 maç oynamak güzel. Büyük bir onur benim için. Böylesine taraftarlar önünde oynamak güzel. Yarin galip gelmek istiyoruz. Umarim bunu yapacagiz.”

“Güçlü oyunumuzu sahaya yansitmamiz gerekiyor”

Bir basin mensubunun, "Ilk maça göre tedbir aldiniz mi?" sorusuna basarili oyuncu, “Umarim bu hatalari yarin tekrarlamayiz. Çünkü bu taraz takimlara karsi yaptiginiz zaman sizi cezalandiriyorlar. Güçlü oyunumuzu sahaya yansitmamiz gerekiyor. Bireysel anlamda çok kaliteli bir takim. Umarim daha iyi oldugumuzu gösteririz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA