Dursun Özbek'ten, Bankalar Birligi Açiklamasi!

Bankalar Birligi anlasmasindan çikmak için hazirliklarda son asamaya geldiklerini söyleyen Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, "Dönemimiz bitmeden bu sözümüzü tutarak yeni yönetimin Bankalar Birligi borcundan kurtulmus sekilde göreve baslamasini saglayacagiz" dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Nisan Ayi Olagan Toplantisi, RAMS Park Özhan Canaydin Konferans Salonu’nda gerçeklesiyor. Sari-kirmizili kulübün baskani Dursun Özbek de divan kurulunda açiklamalarda bulundu.

"Çözüm, Bankalar Birligi borçlarini ödeyip bu anlasmadan çikmaktir"

Galatasaray Sportif A.S.’nin 9 aylik bilançoda yaklasik 600 milyon liralik kar açikladigini hatirlatan Özbek, "Bu seviyeyi sene sonuna kadar tasimak istiyoruz. Ancak yükselen faiz oranlari ve piyasa kosullarinda hiç kolay olmayacak. Dolayisiyla kulübümüzün imkanlarini kullanip bu faiz sarmalindan çikmanin yollarini bulmaliyiz. Çözüm, Bankalar Birligi borçlarini ödeyip bu anlasmadan çikmaktir. Bugün mutlulukla ifade etmek isterim ki Galatasaray Spor Kulübü bu konuda hazirliklarini son asamaya getirdi. Dönemimiz bitmeden bu sözümüzü tutarak yeni yönetimin Bankalar Birligi borcundan kurtulmus sekilde göreve baslamasini saglayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Önümüzdeki sezon basindan itibaren Kemerburgaz Tesisleri’nde olacagiz"

Baskan Özbek, önümüzdeki sezon basindan itibaren Kemerburgaz Tesisleri’ne tasinacaklarinin müjdesini de vererek, "Bu borçlardan kurtulmak için atilmasi gereken adimlardan biri de, Florya Tesisleri’nden Kemerburgaz’a tasinmamiz konusu. Kemerburgaz Tesisleri’nde insaat devam ediyor. Önümüzdeki sezonun basindan itibaren bu tesislerde olacagimizin müjdesini paylasmak istiyorum. Mevcut durumu yerinde beraber görmek için UEFA Kupasi’nin yil dönümünde, yani 17 Mayis’ta tesislerde piknik organize ediyoruz" seklinde konustu.



"Çogu takimin hayal dahi edemeyecegi rakama ulastik"

Hükmen 3-0 kazanilan Süper Kupa’yla birlikte kulüp tarihinin 60. kupasini elde ettiklerini aktaran Dursun Özbek, "Cumhuriyetimizin 100. yilinda sampiyon olduk. 7 Nisan’da Süper Kupa’yi da kazandik. Müzemizde 60. kupayi kazandik. Çogu takimin hayal dahi edemeyecegi rakama ulastik. Bu büyük gururda emegi olan herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Süper Kupa maçinin Urfa’da oynanmasina karar verilmisti. Ben de maçtan 1-2 gün önce Urfa’ya gittim. 1-2 günü orada, bölgede geçirdim. Üzerine basarak söylüyorum, Galatasaray sevgisini kelimelerle anlatmak mümkün degil. Bize olan inanilmaz sevgi için bölge halkina özel bir tesekkür gönderiyorum" cümlelerine yer verdi.

Sari-kirmizililarin baskani, son olarak da Galatasaray taraftarina seslenerek, "Taraftarlarimizi, bizi saha disina çekmek isteyenlerin oyunlarina karsi sakin olmaya davet ediyorum. Pis bir oyun oynamaya devam ediliyor. Biz bu oyunun parçasi olmayacagiz. Sahanin içinde gereken cevabi onlara fazlasiyla verecegiz" dedi.

Kaynak: İHA