Cengiz Aygün Açiklamasi 'Bu Takim Play-Off'ta Maçlari Kazanip Bu Sehri 1. Lig'e Tasiyacaklar'

Kastamonuspor Kulüp Baskani Cengiz Aygün, geçtigimiz hafta sonu Amed Sportif Faliyetleri ile oynanan maçla ilgili yaptigi açiklamada, "Bu çocuklar belki sampiyonlugu kaçirdi ama 1. Lig’e yükselme sansini kaçirmayacaklar. Bu takim play-off’ta maçlari kazanip bu sehri 1. Lig’e tasiyacaklar" dedi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta sampiyonluk mücadele veren Kastamonuspor, geçtigimiz hafta Pazar günü liderlik için yaristigi Amed Sportif Faliyetler’i konuk ettigi maçta mücadeleyi 1-0 kaybederek, sampiyonluk sansini zora soktu. Kastamonuspor Baskani Cengiz Aygün, düzenledigi basin toplantisinda Amed Sportif Faliyetler müsabakasini ve ligin geri kalaniyla ilgili açiklamalarda bulundu. Ismail Dikmenli Tesisleri’nde yapilan toplantida konusan Kastamonuspor Kulüp Baskani Cengiz Aygün, "Maalesef hafta sonu çok güzel bir ortamda geçen maçimizda talihsiz bir golle kaybettik. Sampiyonluk yolunda kazandigimizda çok ciddi bir avantaj olacak bu maçi maalesef lehimize çeviremedik. Su an görünen o ki play-offlar’da devam edecegiz. Ben bu sehre bir söz verdim. Iki sene önce, ‘bu dönem ligde kalacagiz, önümüzdeki sene sampiyonluk hedefiyle yolumuza devam edecegiz’ dedim. Verdigim sözü de yerine getirdim ve takimimiz su anda maalesef bir golle 2. sirada yer aliyor. Kazanmis olsaydik, biz liderdik. Tabii bilinenler var, bilinmeyenler var. Bu bilinmeyenlerle ilgili de bilgi vermek istiyorum. Geçen hafta hocamiz sikintili dönemden geçti. Kalecimiz Abdullah dahil Okan Eken, Kubilay Yavuz, Oguz kardesim, Abdülaziz Solmaz gibi 5-6 tane daha sakatimiz var ve bayagi endiseliydik. Samet Ali’nin bir sakatlik durumu vardi. Hepsinin doktor raporlari mevcut, çocuklar yine de maçta son ana kadar savasti. Hepsi geldi sahaya çikti ve futbolunu oynadi. Hepsine bir kere teker teker tesekkür ediyorum. Kastamonuspor çikti, futbolunu oynadi ve ezilmedi, ezdi, oynadi. Maçin ortalamasina baktigimizda yüzde 60 top bizde ama olmadi, atamadik, gelen bir talihsiz golü de çikartamadik. Maalesef yenildik” dedi.



“Baris ve kardeslik adina söylediklerimin arkasindayim”

Konuk takimla ilgili yapilan elestirilere cevap veren Aygün, "Maç baslamadan önce saha çok dolu. Disarisi daha hala kalabalik. Insanlar içeri girmeye çalisiyor. Bazilarinin yazdigi gibi 4 bin 500 falan degil, disardaki dev ekran dahil 10 binden fazla kisi maçi izledi. Biz Kastamonu olarak, Serife Baci’nin torunlari olarak geregini yaptik. Bu sehrin girisinde Seyh Saban-i Veli Hazretlerinin ’gelisiniz güle güle, gidisiniz güle güle, her isiniz güle güle olsun’ sözü yaziyor. Ben de orada ’gelisiniz güle güle, gidisiniz güle güle olsun. Ama maçi biz kazanalim. Bu bir futbol’ dedim. Bu sözlerimi elestirenler, yazanlar, çizenler olmus. Sözlerimin arkasindayim. Yarin olsa maç öncesi yaptigim anonsu yine yaparim. Baris ve kardeslik adina söylediklerimin arkasindayim. Orada stadi dolduran Kastamonu’ya, bu ilimin güzel insanlarina tesekkür ettim” seklinde konustu.



“Bu takim sampiyon olacak”

Her türlü sorumlulugun kendisinde oldugunu söyleyen Aygün, “Daha net degil ama muhtemelen Amed birinci olacak. Ben onlari tebrik edince neden kiziyorsunuz. Adamlar aslanlar gibi ikinci yari maglup olmadan yürüdü, gitti. Biz yapamadik. Bu bizim sorunumuz. Evet, ikinci yarida bazi hatalar yaptik. Hocamiz inisiyatif kullandi, kampa bir hafta geç basladik. 7 puan avantajin rehavetine kapildik. Alabilecegimiz net maçlari ya berabere bitirdik ya da kaybettik. Kadro kuruluslarinda, hocalarin taktiklerinde yanlisliklar olabilir. Yeri geldi. Levent hocaya ’Hocam hakkini helal et’ dedik. Yollarimizi ayrildik. Belki bunda geç kalmis olabiliriz. Ama sonra Firat hocayla 7 maç galibiyet serisi yakaladik. Ama ben futbolcularim hepsine kefilim. Belki benimde hatalarim var. Her türlü sorumlulugu üstleniyorum. Ama bu çocuklar belki sampiyonlugu kaçirdi ama 1. Lig’e yükselme sansini kaçirmayacaklar. Gidecekler play-off’ta maçlari kazanip bu ili 1. Lig’e tasiyacaklar” ifadelerini kullandi

“Amed maçinda hakem tamamen yanlisti, basarisiz bir maç yönetti”

Kastamonuspor-Amed Sportif Faliyetleri maçina hakem kararlarini elestiren Aygün, “Maçta hakem tamamen yanlisti. Taktir haklarini Amed’den yana kullandi. 2 tane verilmemis penaltimiz var. TFF baskanimizla iki gündür konusuyorum. Bunlari anlatiyorum. Hakem düzgün degildi” dedi.

Kaynak: İHA