Asrin Güresçisi Ahmet Ayik, Sampiyon Olmanin Sirrini Açikladi!

Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonu ve Dünya Güres Birligi (UWW) eski Asbaskani Ahmet Ayik, güreste sampiyon olmanin sirrini açikladi ve gençlere mesaj verdi. Ayik, “Sporun kurallari geregi neyse onlari yerine getireceksin sampiyon olmak için. Bizim sporumuz agir bir spor, zor bir spor. Fedakarliklarin hepsini yapacaksin ve de sampiyon olacaksin” dedi.

U15 Serbest-Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi için Sivas’a gelen Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonu ve UWW eski Asbaskani Ahmet Ayik, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamada bulundu.

Düzenlenen sampiyonanin kendisinin adinin verilmesinden dolayi mutlulugunu ifade eden Ayik, “Sivas güres için özel bir kent. Ben hem Sivasli olarak hem de bir sporcu olarak Sivas’i anmadan geçemeyecegim. Cumhuriyetin temellerinin atildigi yer Sivas. 3 olimpiyat sampiyonu Türkiye’de sadece Sivas’ta var. Bunlar çok özel seyler. Bu özelligin içinde de U15 Türkiye Sampiyonasi’na benim adimi vermeleri çok güzel. Yeni bir salon, Allah devletimize zeval vermesin. Avrupa’da bile böyle salonlar yok. 4 tane minder serilebilen bir salon. Insallah Sivas’imiza bir Avrupa sampiyonasi veya sampiyonlar turnuvasi, Avrupa sampiyonasindan da daha kaliteli, daha seviyeli sampiyonlar turnuvasini buraya almak lazim. Dünyanin en iyi güresçilerini buraya getirip, burada gürestirip, hemserilerimize seyrettirmek gerekiyor. Insallah muvaffak oluruz. Federasyonumuza söyleriz. Valimiz, Il Müdürümüz ise gayet tesvikler, arzu ediyorlar. Biz yardimci oluruz. Ben uluslararasi federasyona, eski asbaskan olarak söylerim orada arkadaslarima. Mutlaka buraya bir güzel sampiyona verdiririz ve yapilir Sivas’ta. Gençler çok iyi burada. Çok iyi görünüyor. Organizasyon da çok güzel” ifadelerini kullandi.

“Çok fedakarlik istiyor”

Güreste, Türkiye’nin nasil daha iyi olabilecegi yönünde gelen bir soruya Ayik, “Çok çalismayla olur bu isler. Ben hep söylerim, Napolyon’un para para dedigi gibi bu is çalismayla olur. Çalisacaksin, çalisacaksin. Spor yaptigimiz yillarda, benim günlük çalismam ortalama 5-6 saatti. Toplama vurdugun zaman yillik bin 200, bin 300 saatin altinda çalisirsan sampiyona hayal gibi olur. Ancak oralari tutturur ve onun üstüne çikarsan sampiyonlukta iddiali olursun. Çok çalisacaksin, iyi çalisacaksin. Sporun kurallarina riayet edeceksin. Çalisirken uykunu iyi uyuyacaksin. Iyi besleneceksin. Sporun kurallari, geregi neyse onlari yerine getireceksin sampiyon olmak için. Bizim sporumuz agir bir spor, zor bir spor. O bakimdan çok fedakarlik istiyor. O fedakarliklarin hepsini yapacaksin ve de sampiyon olacaksin, bu kadar basit” yanitini verdi.

“Sivas’tan yine sampiyon çikar”

Son olarak Sivas’tan yine sampiyonlarin çikacagina inandigini vurgulayan Ahmet Ayik, “Iddiali olan, sampiyon olmak isteyen arkadaslarimiz çok çalismali ve sampiyon olmali. Sivasli hemserilerime söylüyorum, Sivas’a söylüyorum. Sivas Yigido memleketi, yigitlerin yatagi. Bu genç kardeslerimiz ve eski agabeylerine baksinlar, bizden önceki agabeylerine. 3 olimpiyat sampiyonu Sivas’tan çikti. Sebahattin dünya sampiyonu, Arif Kama Avrupa sampiyonu oldu. Taha var, Hamza var. Daha önce Ali Özdemir vardi; bizim hocalarimiz, büyüklerimiz. Mustafa Çakmak vardi, ilk Balkan sampiyonu olan bir adam. O bakimdan göl yeri susuz kalmaz. Buradan Sivas’tan yine sampiyon çikar, yeter ki iyi çalisin gençler” diye konustu.

Kaynak: İHA