Veliefendi Hipodromu'nda Yaris Söleni Basliyor

Sampiyonlarin belli olacagi Istanbul Veliefendi Hipodromu’nda yaris söleninin starti yarin verilecek. Gazi Kosusu ise bu yil 30 Haziran Pazar günü yapilacak.

Türk atçiliginin en önemli yerlerinden olan Veliefendi Hipodromu’nda, Ilkbahar - Yaz yaris sezonunda start veriliyor. 93 yaris gününü kapsayan sezonun açilisinda ilk kez kosacak yeni taylar ve Gazi Kosusu adaylarinin boy gösterecegi safkanlarin katilacagi 10 kosulu bir program yapilacak.

Günün önemli mücadeleleri ise Gazi Kosusu adaylarinin sahneye çikacagi Orhan Meker ve Ergin Talay Kosulari olacak. 3 yasli Ingiliz taylarinin çim pistteki 1400 metre mesafeli handikaper Orhan Meker adina düzenlenecek kosu saat 16.00’da, yine 1400 metre çim pistteki merhum Ergin Talay’in anilacagi kosu da saat 17.00’de baslayacak.

2024 yili Orhan Meker Kosusu’nda start alacak 13 safkan söyle:

"Warrior Lion, Zizka, Perfect Player, Dawn Runner, Dragon Flame, Majestic Endeavour, Arasin Aslani, Kando, Proteus, Adige Perit, Oppenheimer, Febris ve Neon Noir."

Bu yilki Ergin Talay Kosusu’nda ise Festival Fever, Al Tan, Blue Sunset, Ice Bear ve Myboytomo isimli safkanlar start alacak.

Istanbul Veliefendi Hipodromu’nda Ilkbahar - Yaz yaris sezonunda, bölünen kosular hariç olmak üzere 480’i çim ve 295’i sentetik olmak üzere toplamda 775 kosuda safkanlar birincilik için sahaya çikacak. Bu kosularin 444’ünde safkan Ingiliz atlari, 331’inde safkan Arap atlari start alacak.

Kaynak: İHA